Природа надихає на творчість

 До 50-річного ювілею працівниці ДСДЛ центру «Веселі Боковеньки», майстрині народної творчості Тетяни Федоренко у виставковій залі музею історії Долинського району 2 грудня відкрилась виставка під назвою «Коли природа надихає…». На виставці репрезентовано майже півсотні унікальних авторських робіт.

Тетяна Петрівна отримала професійну освіту у Миколаївському обласному науково-методичному центрі народного мистецтва та культурно-просвітницької роботи.

Волею долі вже майже 20 років Тетяна Петрівна проживає у с. Іванівка, що у Долинському районі. На його території розташований унікальний дендрологічний парк. Практично немає такого куточка у дендропарку, який не був би відображений у роботах народної майстрині. Унікальні панно народжуються завдяки її неймовірній любові до природи, до рідного краю та людей, які оточують.

Вона виготовляє виняткові твори мистецтва з використанням вишивки, солоного тіста, пап’є-маше і, звичайно, пензля та фарб. Оригінальністю форм, розмаїттям матеріалів, барвистістю кольорових вирішень вражають пейзажі, натюрморти, тематичні колажі, сюжети, історичні персонажі, герої казок, мультиплікаційних фільмів.

Це вже не перша персональна виставка Тетяни Петрівни. Її авторський доробок неодноразово був представлений на міських, районних та обласних виставках декоративно-ужиткового мистецтва. Деякі твори зберігаються у музеях та приватних колекціях в Україні та закордоном.

Найпершими її критиками та шанувальниками є мати Лідія Опанасівна, чоловік Іван Анатолійович, сини Павло та Андрій, внучок Ілля, і колеги лісівники.

 Майстриня охоче ділиться своїм досвідом із молоддю, активно співпрацює з іванівськими школярами, дає майстер-класи під час районних та обласних заходів.

Тетяна Петрівна ставиться до будь-якої роботи відповідально, осмислено, чуттєво-емоційно підходить до праці над своїми творами, вкладаючи у них власні емоції та почуття, стан душі й часточку серця. За плечима Тетяни 50 років нелегкого жіночого життя з його випробуваннями, проте вона відчуває натхнення й жагу до творчості. У цьому знаходить відраду, бачить сенс і має бажання захопити інших своїм диво-мистецтвом.

Галина Підтикана, директор ДСДЛ центру «Веселі Боковеньки»

 

 

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...

Оперативні новини з усієї Украіни.
Фільми в кінотеатрах на KINOafisha.ua (все про кіно та продаж квитків).
Відео новини на PLAY.ukr.net
Детальна погода в Україні на сайті Sinoptik.ua

Новости от KINOafisha и TVgid
Загрузка...
Загрузка...
Новые фильмы кинопроката