Всеукраїнський тиждень права в області триває

 7 грудня на базі Інформаційно-консультаційного центру обласного центру зайнятості з нагоди проведення  Всеукраїнського тижня права за участі представників Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги організовано семінар для безробітних громадян.

Начальник юридичного відділу обласного центру зайнятості Сіма Чубар розповіла учасникам заходу про історію прийняття Загальної декларації прав людини у 1948 році та повідомила, що Всеукраїнський тиждень права в Україні відзначається згідно Указу Президента України від 08.12.2008 № 1149 щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини. Також звернула увагу присутніх на необхідність знати свої права та вміти ними користуватися, особливу увагу приділила правам людини на працю та соціальний захист в разі безробіття.
Начальник відділу правопросвітництва Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Олена Морозова ознайомила учасників семінару з основними напрямками роботи центрів та бюро з надання безоплатної вторинної допомоги Кіровоградської області та акцентувала увагу на можливість громадян звертатися по юридичну допомогу в усіх містах та районних центрах області.
Про категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, детально розповів заступник начальника відділу правової інформації та консультацій центру Станіслав Березніченко та додав, що кожен бажаючий може отримати первинну юридичну консультацію незалежно від статків. Учасники семінару обговорили практичні ситуації, що потребували юридичної допомоги, та отримали відповідні роз'яснення.
Підводячи підсумок проведеної роботи, фахівці відзначили, що знання своїх прав та вміння ними користуватися є невід'ємною складовою життя будь-якої людини, яка є частинкою суспільства, в якому вона живе.


Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...