Вручено премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна

 В Кіровоградському міському художньо-меморіальному музеї О.О. Осмьоркіна відбулося нагородження лауреатів обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна.
Обласна премія була заснована Кіровоградською обласною радою на клопотання Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України. Премія встановлюється у трьох номінаціях – «Національна традиція», «Новітні спрямування», «Мистецтвознавство та історія мистецтв».

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко привітав лауреатів премії 2016 року та вручив їм нагрудний знак та почесну відзнаку – скульптуру «Степовий орел», а також грошову премію. У номінації “Національна традиція” «Степового орла» отримала викладач відділу образотворчого мистецтва Кіровоградської дитячої школи мистецтв Лариса Яковлєва за творчий доробок різних років, що утверджують традиції національного образотворчого мистецтва. У номінації “Новітні спрямування” - художник з Кропивницького Володимир Остроухов за творчі доробки і експериментальне новаторство в образотворчому мистецтві Кіровоградщини. У номінації “Мистецтвознавство та історія мистецтв” - власник приватної галереї «Єлисаветград», почесний член Національної спілки художників України Микола Цуканов – за підготовку видань «Лекарство от депрессии», «Провінційна галерея» та серії альбомів «Палітра степового краю».
У виставочних залах художньо-меморіального музею О.О. Осмьоркіна були представлені кращі роботи лауреатів Премії, що відображають творчість кожного художника.

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...

Оперативні новини з усієї Украіни.
Фільми в кінотеатрах на KINOafisha.ua (все про кіно та продаж квитків).
Відео новини на PLAY.ukr.net
Детальна погода в Україні на сайті Sinoptik.ua

Новости от KINOafisha и TVgid
Загрузка...
Загрузка...
Новые фильмы кинопроката