Нові тролейбуси виїхали на маршрути у Кропивницькому

 Сьогодні, 28 грудня, у Кропивницькому на маршрути вийшли перші вісім з десяти нових тролейбусів "Дніпро-Т-3", придбаних за кошти міського бюджету. До кінця року надійдуть ще 10 машин, тобто дніпровські виробничники зі славетного "Південмашу" повністю розрахуються з кропивничанами за умовами контракту по закупівлі 20 тролейбусів.


Кропивницькі журналісти мали змогу першими оглянути це придбання у тролейбусному депо комунального підприємства "Електротранс" та проїхатись 10-м маршрутом, щоб переконатись у тому, що новий електротранспорт кращий, зручніший та комфортніший ніж ті старі машини, які, відпрацювавши свій ресурс, й до цього часу перевозять пасажирів Кропивницького.
Задоволений оновленням тролейбусного парку й директор КП "Електротранс" Олександр Луценко. Він повідомив, що найближчими днями особисто поїде у Дніпро, щоб забрати решту тролейбусів.
– Поповнення новими транспортними засобами дозволять відкрити у місті нові маршрути, такі як №7, який з’єднає аеропорт та залізничний вокзал, та №9 (вул. Жадова – залізничний вокзал) через центр міста, – поділився планами Олександр Луценко. – Далі будемо думати, як нам покращити транспортну мережу, щоб повністю задовольнити потреби містян у пасажирських перевезеннях та задіяти наявні електрифіковані маршрути. Паралельно з новим транспортом на маршрутах працюватимуть і старі, капітально відремонтовані, тролейбуси. Частину транспортних засобів підприємство нині орендує, тож їх буде повернуто власнику, що у подальшому дозволить вивільнити кошти, не витрачати їх на орендну плату, а спрямовувати на розвиток підприємства.
Також Олександр Луценко повідомив про те, що у зв’язку із збільшенням кількості одиниць транспорту на підприємстві відчувається нестача водійських кадрів. Зараз планують відкрити центр по їх підготовці. А поки сім майбутніх водіїв проходять стажування в Одесі. Зарплата у водіїв та контролерів буде пристойною – п’ять та три тисячі гривень відповідно. Тож, на підприємстві чекають нового кадрового поповнення.
Журналісти, оглянувши тролейбуси, побувавши в їхніх салонах, дізнались, що корпуси та частину обладнання "південмашівці" закуповують в Білорусі, а потім вже збирають їх самостійно. Гарантія становить 100 тисяч кілометрів пробігу. Це машини з оновленими, сучасними технічними характеристиками, із сучасним асинхронним двигуном, комп’ютеризованим обладнанням - вони зручні та досконалі в обслуговуванні. А ще вони обладнані спеціальними засобами, які дають можливість користуватися тролейбусами людям з обмеженими фізичними можливостями, таким що пересуваються на візках, чи мамам з візочками. Для цього біля середніх дверей встановлена сигнальна кнопка, натиснувши на яку пасажир повідомляє водію про необхідність опустити в’їзну пластину.
 Словом, кропивничанам сподобається в них пересуватись. Як і подобається працювати досвідченим водіям та кондукторам. Ось, Микола Горбенко трудиться водієм тролейбуса вже майже 40 років. І він задоволений тим, що саме йому випала честь одним із перших виїхати на маршрути міста. Він радо демонструє водійську кабіну, комп’ютеризовану панель управління транспортним засобом.
– Коли обкатували тролейбус, то він себе зарекомендував себе дуже добре, а от що скажуть пасажири, побачимо, – говорить водій. – Але я переконаний, що вони будуть задоволені.
В цьому підтримує свого колегу й кондуктор Наталія Юрченко. Вона господиня у салоні тролейбусу, слідкуватиме тут за порядком. Говорить, що салон просторий, пристосований для мам із колясками, інвалідів на візках, обладнаний кнопками для зв’язку із водієм. Приємно працювати в таких умовах.
Так само була приємно здивована й перша пасажирка , пенсіонерка Галина Іщенко, яка сіла до тролейбусу, як тільки той виїхав на маршрут:
– Як тут гарно та просторо. Я навіть трохи розгубилась, коли під’їхав новий тролейбус – не знала сідати і нього чи не сідати. Мені тут подобається. Значно кращий салон ніж у старих тролейбусах.
Отже перші тролейбуси вже на маршруті. Такий новорічний подарунок від міської влади, кропивничани, думається, оцінять.

 

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...

Оперативні новини з усієї Украіни.
Фільми в кінотеатрах на KINOafisha.ua (все про кіно та продаж квитків).
Відео новини на PLAY.ukr.net
Детальна погода в Україні на сайті Sinoptik.ua

Новости от KINOafisha и TVgid
Загрузка...
Загрузка...
Новые фильмы кинопроката