У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області відбулася нарада з актуальних питань діяльності

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів Головного управління, управлінь Держпродспоживслужби в містах і районах області, директори районних державних лабораторій ветеринарної медицини та державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Ю.В.Травкін у своїй доповіді, зокрема, наголосив на необхідності тіснішої взаємодії інспекторської і лабораторної ланок в області. Епізоотична ситуація напряму пов’язана з станом та організацією роботи лабораторної мережі, особливо лабораторій ветсанекспертизи на ринках.

Йшлося також про необхідність дотримання законодавства щодо ідентифікації тварин, відзначено недоліки в цьому напрямку роботи, яких допустилися окремі територіальні управління в області.

Оскільки цього року на території регіону зафіксовано випадки африканської чуми свиней, то питанню боротьби з цим небезпечним захворюванням, профілактиці його та пташиного грипу також була приділена увага.

Директор регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини А.К.Стойка проаналізував діяльність державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, зупинившись як на недоліках у їх роботі, так і назвавши шляхи її поліпшення. Зокрема, серед цих шляхів – підвищення фахового рівня фахівців і вимогливості до їхньої роботи, повне охоплення ветсанекспертизою продукції, що реалізується на ринках, боротьба зі стихійною торгівлею.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства О.М.Черненко зупинилася на проблемних питаннях здійснення такого нагляду. Йшлося про ситуацію з інфекційної захворюваності, фактором передачі якої є харчова продукція; заходи реагування та запобігання поширенню інфекцій. Увага була приділена проведенню планових та позапланових перевірок у світлі чинного законодавства, видачі висновків державної санепідекспертизи, застосуванню адміністративних заходів впливу до порушників санітарного законодавства тощо.

Джерело

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області відбулася нарада з актуальних питань діяльності

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...