Паспорт безпеки України: Кіровоградський регіональний вимір

В облдержадміністрації відбулося засідання “круглого столу” на тему: “Паспорт безпеки України: Кіровоградський регіональний вимір”. На засіданні було представлено та обговорено результати комплексного аналізу актуальної безпекової, економічної та соціально-демографічної ситуації в області. Організатором зазначеного проекту, який реалізовується в регіонах України, виступає громадська організація “Центр міжнародної безпеки” у партнерстві з Національним інститутом стратегічних досліджень та окремими міністерствами.
“Круглий стіл” відбувся за участі першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка, представників регіональних підрозділів Нацполіції, ДСНС, СБУ, прокуратури, юстиції, фіскальної служби, а також громадського сектору.
Під час заходу старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Каракуц презентував проект паспорту безпеки Кіровоградщини, розроблений на основі аналізу кількісних і якісних показників. За його словами, було проаналізовано близько 50 індикаторів (кількість навмисних вбивств та виявлених злочинів, показники надзвичайних ситуацій, рівень інфляції, безробіття, розмір зарплати та капітальних інвестицій, кількість поліцейських, лікарів, вчителів на 100 тисяч населення, природній приріст/скорочення населення, міграційний рух та інші). Директор соцкомпанії “Центр прикладних досліджень” Юрій Щедрін продемонстрував результати соціологічного опитування жителів обласного центру стосовно політичної та соціально-економічної ситуації в регіоні, рівня соціального напруження і довіри до правоохоронних структур, місцевих та центральних органів влади, зовнішньополітичних орієнтирів (ставлення до вступу в ЄС та НАТО).
Відповідно до узагальнених результатів соцопитування в 6 регіонах України, Кіровоградщина має переважно середні рейтингові показники. Кращу ситуацію, ніж в інших областях, було відзначено в галузі охорони здоров’я, зокрема, стосовно підтримки населенням медичної реформи, відмічено високий рівень довіри в регіоні до військовослужбовців та місцевих органів влади. Нижчі від середніх показники розміру заробітної плати, рівня зайнятості населення, екологічного благополуччя.
На основі представлених досліджень буде розроблено відповідні рекомендації стосовно врегулювання ситуації в області та подано до Центральних органів влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *