Держпродспоживслужба області відреагувала на повідомлення про розлив невідомої речовини в м. Кропивницький

 

Після повідомлення, що з’явилося в соціальних мережах, про розлив невідомої речовини біля майданчика для збору сміття в районі вул. Попова спеціалісти Кропивницького міського управління Держпродспоживслужби області прибули на місце події і обстежили його.

За словами мешканців сусідніх будинків дві каністри з невідомою маслянистою речовиною з їдким різким запахом вони виявили на тому ж місці кількома днями раніше. З однієї з них рідина вилилася. Ємкості люди помістили в контейнери для сміття, які потім були вивезені спеціалізованим транспортом. Але наслідки чийогось недбальства, від яких потерпають мешканці міського району – калюжа з невідомою речовиною - залишилися.

Щоб запобігти подальшому розтіканню речовини, працівники житлово-комунального підприємства в присутності фахівців Держпродспоживслужби міста провели пересипання місця проливу рідини піском. Представники Кіровоградського обласного лабораторного центру відібрали зразки грунту та атмосферного повітря.

З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення спеціалісти Держпродспоживслужби міста рекомендували міській владі, Державній службі з надзвичайних ситуацій вжити заходи з ліквідації речовини, а саме: вимити проточною водою територію з асфальтним покриттям; вирішити питання відкачування рідини, що розлита біля контейнерів; зняти грунт на ширину 30-50 см від країв розливу та глибину проникнення речовини з подальшою утилізацією; провести засипання місця видалення грунту водонепроникним шаром; після проведення вищевказаних робіт забезпечити позачергове миття майданчика для збору сміття.

Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *