Сергій Кузьменко: Маємо забезпечити всі умови для спокійної і стабільної діяльності аграріїв

 На цьому наголосив голова облдержадміністрації під час засідання обласного оперативного штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі та обласної міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. У засіданні взяли участь заступник голови ОДА Андрій Коломійцев, очільники профільних департаментів ОДА, керівництво обласної прокуратури, головного управління Нацполіції в області, головного територіального управління юстиції в області, представники громадських організацій та сільгосппідприємств.

Звертаючись до присутніх, Сергій Кузьменко зазначив: "Кіровоградщина – аграрний регіон. Ми маємо понад 2 мільйони гектарів чорноземів, близько трьох тисяч фермерських господарств, сотні аграрних формувань, які сьогодні працюють і сплачують податки до бюджетів. Відповідно, переконаний, що аграрний сектор буде стабільно працювати, а сільське господарство буде локомотивом розвитку Кіровоградщини. Тому наше завдання – створити умови, щоб аграрій мав можливість виконувати свою головну функцію – вирощувати врожай".
Разом з тим, очільник області констатував, що на Кіровоградщині як і в Україні, на жаль, існують проблеми, пов’язані з рейдерством. Декілька таких випадків мали місце в області минулого року і вже на початку нового року. "Завдання влади і правоохоронних органів - створити всі умови, щоб фермери мали можливість спокійно працювати на Кіровоградщині", - підкреслив Сергій Кузьменко.
Водночас, голова ОДА подякував членам штабу за проведену у 2017 році роботу. "Маємо певні здобутки. Ми змогли знайти підтримку з боку народних депутатів щодо реалізації законодавчих змін у державній реєстрації, що дозволило ліквідувати прогалини, якими користувались недобросовісні громадяни для захвату підприємств". Крім того, Міністерством юстиції прийнято рішення на користь окремих сільськогосподарських підприємств області, які зазнали рейдерських атак.
"Разом з аграріями, прокурором, начальником поліції ми систематично зустрічалися для того, щоб знайти можливість вирішення проблеми рейдерства в аграрному секторі. Дякую всім за цю роботу", - підкреслив Сергій Кузьменко.
За інформацією заступника начальника - начальника слідчого управління головного управління Національної поліції в області Дем'яна Таршина минулого року за заявами громадян відкрито 9 кримінальних проваджень (4 напади на сім'ї голів фермерських господарств, 1 крадіжка з домоволодіння фермера, 2 випадки пошкодження майна, 2 факти нанесення тілесних ушкоджень та незаконне використання земельної ділянки). Розкрито розбійні напади на фермерів Олександрійського та Добровеличківського районів. Що стосується минулорічного рейдерського захоплення господарства у с. Бережинка, за даним фактом відкрито два кримінальних провадження, які нині розглядаються в суді. По окремих випадках триває розслідування.
Учасники штабу підбили підсумки роботи обласного оперативного штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі за 2017 рік, а також обговорили низку пропозицій, що стосувались профілактичних заходів щодо особистої безпеки аграріїв та захисту їхніх господарств.

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...

Оперативні новини з усієї Украіни.
Фільми в кінотеатрах на KINOafisha.ua (все про кіно та продаж квитків).
Відео новини на PLAY.ukr.net
Детальна погода в Україні на сайті Sinoptik.ua

Новости от KINOafisha и TVgid
Загрузка...
Загрузка...
Новые фильмы кинопроката