У наступний рік область входить із хорошими результатами 2017 року

Підтвердженням цьому є показники соціально-економічного розвитку, на яких і зосередив увагу заступник голови ОДА Андрій Коломійцев під час презентації та публічного обговорення проекту Програми соціально-економічного розвитку на 2018 рік.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств і відомств України, обласних підприємств, установ та організацій, голови постійних комісій обласної ради.
Конкретизуючи результати соціально-економічного розвитку області у 2017 році, Андрій Коломійцев зазначив, що регіон другий рік поспіль має позитивну динаміку щодо збільшення обсягів виробництва промислової продукції. За січень-жовтень цього року цей показник виріс на 6,6%, що забезпечило Кіровоградщині 8 позицію в Україні. Нарощення обсягів виробництва відбувається й у будівництві, транспорті, торгівлі та інших суміжних галузях.
Така ж тенденція прослідковується і в сфері капітальних інвестицій. "Три роки поспіль маємо збільшення обсягів капітальних інвестицій (2015 рік – 4,1 млрд. грн., зростання на 1,6%; 2016 рік – 6,4 млрд.грн., що у 1,5 раза більше ніж у 2015 році; січень-вересень 2017 року – 4,5 млрд. грн., що на 15,8% більше ніж у відповідному періоді 2016 року)", - зазначив посадовець.
Приміром, у промисловості і сільському господарстві освоєно 3,5 млрд.грн. капітальних інвестицій (за січень-вересень 2016 року – 3,1 млрд.грн.), які переважно використано на придбання нової техніки, сучасного обладнання, машин.
Відзначив Андрій Коломійцев й позитивну динаміку в підвищенні заробітної плати.
"За темпами зростання заробітної плати в усіх галузях області у цьому році Кіровоградщина знаходиться серед регіонів-лідерів", - наголосив він. За січень-жовтень – цей показник склав 146,8%. Середній розмір доходів громадян становить 5666 гривень. Тож маємо 4 місце в Україні.
Окремий наголос Андрій Коломійцев зробив на тенденціях з наповненням бюджетів. "З 2014 року стабільно маємо суттєве збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів", - підкреслив він. Так, темп росту доходів до зведеного бюджету порівняно з попереднім роком склав у 2014 році – 116,6%, 2015 році – 122,5%, 2016 році – 156,2%. За січень-листопад 2017 року збільшено надходження до державного і місцевих бюджетів на 30%.
"Завдяки цьому ми маємо можливість спрямувати значно більше коштів для поліпшення соціальної інфраструктури", - підкреслив заступник голови ОДА.
Він також додав, що за рахунок коштів державного і місцевого бюджету за січень-вересень 2017 року обсяг капітальних інвестицій склав 425,5 млн.грн., що у вдвічі більше, порівняно із відповідним періодом 2016 року. Приміром, за рахунок коштів місцевих бюджетів у січні-вересні цього року освоєно 375 млн.грн. капітальних видатків проти 159,4 млн.грн аналогічного періоду 2016 року. "Це свідчить про підвищення бюджетної спроможності місцевих бюджетів, що стало результатом впровадження бюджетної децентралізації", - наголосив Андрій Коломійцев. "Це дозволило нам виконати значний обсяг робіт у закладах охорони здоров’я, освіти, культури та в інших об’єктах і закладах соціальної інфраструктури, підтримати наші військові частини та учасників АТО і членів їх сімей.
З огляду на цьогорічні результати соціально-економічного розвитку області, заступник голови ОДА підкреслив, що такі позитивні темпи необхідно зберігати і у 2018 році.
Окрему увагу Андрій Коломійцев зосередив на пріоритетах діяльності у 2018 році. Серед ключових завдань влади у новому році, за його словами, залишаються створення більш сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу, поліпшення стану автомобільних доріг, підвищення інвестиційної привабливості нашого регіону, чому мають посприяти діяльність Агенції регіонального розвитку та низка заходів міжнародного рівня. Пріоритетними для влади також є завдання щодо покращення якості освітніх та медичних послуг, особливо у сільській місцевості.
"У наступному році наші зусилля будуть спрямовані на розвиток сільської медицини. Для цього держава виділяє області більше 100 млн.грн. для будівництва сільських амбулаторій, придбання для них необхідного обладнання і транспорту", - підкреслив посадовець.
Одним із важливих завдань у наступному році Андрій Коломійцев назвав - підвищення доходів громадян.
"У проекті обласного бюджету на 2018 рік рівень заробітних плат має збільшитись у різних галузях соціально-культурної сфери в середньому майже на 16% порівняно із 2017 роком, зокрема в освіті – на 19%", - повідомив він. Крім цього, ведеться постійний діалог з товаровиробниками щодо пошуку можливостей підвищувати рівень зарплати своїм працівникам.
Як зазначив Андрій Коломійцев, проектом обласного бюджету передбачено 145 млн.грн. на фінансування заходів обласних цільових програм, оздоровлення та санаторно-курортне лікування ветеранів війни, учасників АТО, інших пільгових категорій громадян тощо.
"Всі ці видатки є можливими, оскільки ці завдання ввійшли до проекту програми економічного і соціального розвитку області на 2018 рік", - підкреслив посадовець.
За результатами розгляду та обговорення галузевих розділів Програми соціально-економічного розвитку на 2018 рік учасники засідання підтримали її проект та рекомендували депутатам обласної ради схвалити документ на сесії, що відбудеться 22 грудня цього року.

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...

Оперативні новини з усієї Украіни.
Фільми в кінотеатрах на KINOafisha.ua (все про кіно та продаж квитків).
Відео новини на PLAY.ukr.net
Детальна погода в Україні на сайті Sinoptik.ua

Новости от KINOafisha и TVgid
Загрузка...
Загрузка...
Новые фильмы кинопроката