На Кіровоградщині протягом року близько 100 безробітних стали трактористами

Професія «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» є провідною у сільському господарстві Кіровоградщини, саме тому значна частина безробітних, які перебувають на обліку в центрах зайнятості області, здобувають або підвищують кваліфікацію саме за цією професією.

Однією з найбільш дієвих форм допомоги тим, хто втратив роботу, або вперше шукає її є професійне навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Адже, здобувши професію, що потрібна на ринку праці, громадянин має змогу працевлаштуватися.
З початку року (за період січень-листопад) здобули професію «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» 93 особи, а підвищили кваліфікацію за даною спеціальністю 957 громадян.
Наразі, для бажаючих отримати професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, за сприяння обласного центру зайнятості з 18 грудня поточного року, на базі ОНКК «Аграрник», розпочинається професійне навчання групи безробітних за зазначеною професією. Термін навчання – 7 місяців. Умови направлення на навчання:
• повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
• повноліття (не менше 18 років);
• медична довідка з допуском до професії.
Якщо вас зацікавила професія «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до центрів зайнятості.


Відділ організації профнавчання обласного центру зайнятості

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...