На Кіровоградщині продовжився цикл тренінгів у рамках міського туру «Знаю! Дію!» Захищаю!»

12 грудня у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» і міського туру «Знаю! Дію! Захищаю!», ініційованого обласним управлінням юстиції, у Кропивницькому продовжився цикл тренінгів для школярів.

І цього разу більше про свої права мали змогу дізнатися учні четвертого класу Кіровоградської спеціалізованої загальноосвітньої школи №6.

Як пояснила школярам головний спеціаліст відділу правової роботи та правової освіти Віра Піскун, Генеральна Асамблея ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини ще у 1948 році. Сталося це через кілька років після закінчення Другої світової війни. У документі фіксуються гуманістичні принципи, які мають рекомендіційний характер. Незважаючи на це, саме прийняття Декларації стало однією з передумов започаткування процесу створення міжнародних стандартів у галузі прав людини.


Загалом під час тренінгу школярі більше дізналися про Загальну декларації прав людини в якості основного міжнародного документа, який започаткував на світовому рівні процес визнання прав людини. Окрім цього, учні мали змогу закріпити набуті теоретичні знання, виконавши різноманітні ігрові практичні завдання.  
Джерело

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...