В усіх закладах освіти Кіровоградщини відновлено навчально-виховний процес

За інформаціями керівників управлінь та відділів освіти міст і районів області кількість відсутніх учнів з причин захворювання на грип та ГРІ становить менше 20% від загальної кількості учнів.
На 23 січня ц.р. в усіх закладах освіти області відновлено навчально-виховний процес.

За інформацією ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» за третій тиждень поточного року (з 13 по 19 січня) показник захворюваності на ГРІ та грип в цілому по області знаходиться на рівні мінус 25,6% до епідпорогу. На попередньому тижні відзначалось перевищення епідпорогу на 8%. Найвищий показник захворюваності – в Світловодському районі (1110,84 на 100 тис. населення), найнижчий – в Новоукраїнському (112,4 на 100 тис. населення).

Разом з тим на десяти адміністративних територіях (на попередньому тижні - на 16) рівень захворюваності продовжує перевищувати значення епідпорогів (Бобринецький, Вільшанський, Голованівський, Долинський, Знам´янський, Кіровоградський, Компаніївський, Маловисківський, Новгородківський, Світловодський райони). У Долинському, Кіровоградському, Новгородківському, Світловодському районах перевищення епідпорогів складає більше 50%.

Керівники відповідних територіальних управлінь Держпродспоживслужби направили листи міським головам, головам РДА, начальникам управлінь (відділів) освіти та охорони здоров’я, головним лікарям лікувально-профілактичних закладів з рекомендаціями подовження посиленого санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів.

У порівнянні з другим тижнем 2016 року стабілізувалася епідемічна ситуація (не спостерігається перевищень епідемічних порогів) на територіях міст Кропивницького, Олександрії та Світловодська, а також Добровеличківського, Новоархангельського, Новомиргородського районів.

Ситуація щодо рівнів захворюваності та вжиття відповідних заходів перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...