У Голованівську безробітних орієнтували на тимчасові роботи

 Голованівський районний центр зайнятості продовжує проведення для безробітних громадян інформаційних семінарів з орієнтації на громадські та інші роботи тимчасового характеру. Семінар пройшов за участі представників агрофірми «Хлібороб», з якою служба зайнятості співпрацює уже не перший рік. На семінар запросили близько 10 безробітних громадян, які згодилися взяти участь в громадських роботах.

Безробітні, які зібралися в районному центрі зайнятості, ознайомилися з поняттям громадських та тимчасових робіт, умовами працевлаштування та оплати праці, законодавчою базою. Громадські та інші роботи тимчасового характеру організовуються для додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних.
Фахівці центру зайнятості розповіли присутнім, що залучення до громадських та інших тимчасових робіт – суспільно корисна справа, вигідна і безробітному, і роботодавцеві, і суспільству. Це найбільш доступний шлях тимчасового вирішення проблеми безробіття. Окрім цього, організація громадських робіт вирішує проблему не тільки тимчасового, але в перспективі - і постійного працевлаштування безробітних.
Заступник директора АФ «Хлібороб» Роман Гайдай проінформував присутніх про потребу в робочій силі для укомплектування тимчасових робочих місць на період проведення таких робіт, ознайомив з датою початку та закінчення робіт, режимом роботи, умовами праці, розміром заробітної плати, місцем проведення та видом робіт.
Учасникам семінару надали конкретні пропозиції щодо участі в роботах тимчасового характеру, 8 осіб виявили бажання працювати в АФ «Хлібороб».
Н . Лісніченко, провідний фахівець з питань зайнятості Голованівського районного центру зайнятості


Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...