Ветерани Кіровоградщини взяли участь у турнірі пам’яті Сергія Коненка

У Дружківці, що на Донеччині, відбувся традиційний щорічний турнір пам’яті майстра спорту з баскетболу Сергія Коненка. Змагання зібрали як зовсім юних баскетболістів, так і команди ветеранів із Дружківки, Харкова, Кривого Рогу та Кропивницького. Кіровоградщину на звітному турнірі представляв баскетбольний клуб «Ветеран-Баскет».

 Баскетбольні баталії на майданчику дружківського спорткомплексу «Грета» за участю юнаків і ветеранів тривав протягом трьох днів, з 24 по 26 листопада.

 – Уже не перший рік з радістю відвідуємо Дружківку і беремо участь у турнірі пам’яті Сергія Коненка, – каже гравець БК «Ветеран-Баскет» Олександр Сухонос. – Символізму змаганням додає участь юних спортсменів поряд із досвідченими ветеранами. Цей турнір, де учасниками є команди різних вікових категорій, можна назвати своєрідною естафетою поколінь, де вкотре переконуєшся – займатися улюбленою справою можна у будь-якому віці. Від імені усієї нашої команди хотів би подякувати президенту Федерації баскетболу Кіровоградської області Сергію Олександровичу Сухому, завдяки якому ми знову відвідали Донецьку область і відчули атмосферу справжнього спортивного дійства, хоч, звісно, і з присмаком жалоби.

 
Зазначимо, найвмотивованішими на турнірі виявилися господарі – гравці дружківської команди ветеранів, які посіли у підсумку перше місце. Срібло до свого активу записали баскетболісти із Кривого Рогу, а бронзу – харків’яни. Кропивничани закінчили турнір на 4 місці. Однак без подарунків і пам’ятних відзнак, у тому числі і від президента ФБКО і баскетбольного клубу «Золотой Век» Сергія Сухого, не залишився жодний учасник змагань.

– Для нас найголовнішим було зіграти не з «молодими» хлопцями у складі, як це робили деякі наші суперники, а виступити на турнірі справжнім самобутнім ветеранським колективом. Особливо приємно відзначити, що на майданчику у складі нашої команди зіграв баскетболіст 1947 року народження! І на фоні дещо молодших гравців наші баскетболісти виглядали достойно, але трішки забракло сил, щоб зачепитися за результат, – проаналізував виступи ветеранської команди Кіровоградської області Олександр Сухонос.


Довідка: у 1998 році уродженець Донеччини Сергій Коненко став призером чемпіонату Європи з баскетболу та за результатами першості увійшов до символічної збірної континенту. Пізніше навіть викликався до збірної світу, після чого громадськість заговорила про цікавість до Сергія Коненка збоку клубів NBA. Однак вирости у легендарного баскетболіста Сергій не встиг, загинувши у автокатастрофі наприкінці березня 1999 року.

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...

Оперативні новини з усієї Украіни.
Фільми в кінотеатрах на KINOafisha.ua (все про кіно та продаж квитків).
Відео новини на PLAY.ukr.net
Детальна погода в Україні на сайті Sinoptik.ua

Новости от KINOafisha и TVgid
Загрузка...
Загрузка...
Новые фильмы кинопроката