Що вражало кропивничан у 2017 році?

2017 рік запам'ятається жителям Кропивницького різними важливими та визначними досягненнями та подіями.

У 2017 році Кропивницький відвідали високопосадовці - 13 квітня Володимир Гройсман прибув із робочою поїздкою до Кіровоградської області, а 21 серпня Петро Порошенко взяв участь у відкритті 2-го корпусу Кіровоградської дитячої обласної лікарні.

 

Весна 2017 залишить у пам'яті багатьох українців спогади про неочікуваний сніг та мороз. Різке зниження температури та рясний сніг наприкінці квітня змусили посадовців шукати екстрені шляхи вирішення ситуації з обігрівом закладів комунальної сфери. Так, на період похолодання в закладах освіти і охорони здоров’я Кропивницького дозволено було використовувати електричні обігрівачі.

Чимало шуму по всій країні наробили аграрні війни. Напади на заможних представників аграрного сектору, захоплення сільськогосподарських підприємств та підступне підроблення документів - все це мало місце в 2017 році на території України. Найбільш гучною на Кіровоградщині стала справа захоплення агропідприємства у селі Бережинка. Прокуратура розслідувала правомірність застосування фізичного впливу поліцією у с.Бережинка. Чимало політичних осіб та військових угрупувань приписували собі причетність до розв'язання даного конфлікту.

 

Немало галасу наробив старт проекту "Громадський бюджет" у Кропивницькому. Вперше за історію міста жителі обласного центру мали можливість активно впливати на вирішення різного плану питань за бюджетний кошт. Вперше надійшло 60 проектів до міської ради на конкурс "Громадський бюджет", а вдруге проектів та виділених коштів на їх втілення було більше і боротьба за перемогу ставала жорсткішою. Не обійшлося без махінацій та різних спроб обхитрити конкурентів. Та Андрій Паливода вкотре наголосив: Програма «Громадський бюджет», як живий організм – має постійно удосконалюватися.

"Лохотроном"  2017 року можна сміливо вважати випадок, коли шахраї запропонували покататись на повітряній кулі жителям Кропивницького. Більше 50 тис. грн. вдалось зібрати шахраям з бажаючих політати на повітряній кулі. Майже через місяць після події, поліцейським вдалось затримати шахраїв, які в такий спосіб обманули жителів ще кількох міст.

 

Кінець серпня - початок вересня перетворив Кропивницький на мистецький центр України. Міністр культури України особисто анонсував проведення мистецького фестивалю у Кропивницькому. Не зважаючи на невеличкий скандал із запрошеннями на вистави, культурна подія дійсно мала неймовірний успіх. Фестиваль у Кропивницькому стартував візуальним мистецтвом та креативними інсталяціями. Серця багатьох кропивничан заполонила любов до мистецтва з переглядом вистав просто неба в рамках масштабного  фестивалю.

22 жовтня 2017 року, жителі Кропивницького змогли оцінити новенькі великогабаритні автобуси, які обіцяла влада. Нові автобуси МАЗ виїхали на два маршрути: №274 і №111-Б. Ще кілька маршрутів згодом будуть обслуговуватись цими велетнями (порівняно зі звичайними маршрутками).

І під кінець року депутати все ж таки вирішили змінити назву Кіровоградській міській раді на Міську раду міста Кропивницького.

Це далеко не повний перелік вражаючих подій 2017 року для кропивничан, адже для кожного з нас на першому місці стоять зміни в особистому житті. Бажаємо всім, щоб 2018 рік приніс у життя кожного тільки добрі та приємні події!

Додати коментар



Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...

Оперативні новини з усієї Украіни.
Фільми в кінотеатрах на KINOafisha.ua (все про кіно та продаж квитків).
Відео новини на PLAY.ukr.net
Детальна погода в Україні на сайті Sinoptik.ua

Новости от KINOafisha и TVgid
Загрузка...
Загрузка...
Новые фильмы кинопроката