Голови постійних депутатських комісій міської ради можуть проходити процедуру ротації

Така норма міститься у проекті  рішення міської ради “Про внесення змін та доповненнь до рішення Кіровоградської міської ради від 15 грудня 2015 року № 15 “Про затвердження Положення про постійні комісії Кіровоградської міської ради сьомого скликання”.

Пункт 2.4. Розділу 2 Положення в новій редакції передбачає:
 “…Постійні комісії обираються радою у складі голови і членів комісії. Голова постійної комісії міської ради обирається строком на 1 рік. Одна особа не може бути обраною головою однієї постійної комісії ради більше двох разів поспіль або окремо протягом строку повноважень міської ради. За місяць до закінчення річного терміну обрання на посаду (або достроково на вимогу міської ради) голова постійної комісії надає звіт про діяльність постійної комісії на засіданні міської ради”.
Це не перша спроба впровадити демократичну норму у практику діяльності міської ради Кропивницького. Така пропозиція містилася  в проекті регламенту, підготовленому  громадськими активістами обласного центру. Але на момент прийняття Регламенту така редакція не пройшла.
- Коли приймали регламент, наша фракція підтримувала тоді ініціативу депутата Володимира Смірнова. Він пропонував проект регламенту, в рамках якого була норма і про переобрання голів. Тоді її, скажімо так, відтерли. А я вважаю, що це правильна, фундаментальна річ. Це дозволить зробити роботу депутатських комісій прозорішою і голови комісій не почуватимуть себе так вільно і самовпевнено, адже у кожній сфері є питання, які тривалий час не вирішуються. Деякі комісії працюють недостатньо ефективно. Я спілкуватимуся з депутатами щодо цього проекту рішення,  а далі вони вирішуватимуть. Чи знайде ця ініціатива підтримку, побачимо у сесійній залі, - прокоментував ситуацію секретар міської ради Андрій Табалов в інтерв’ю інтернет – ресурсу “Рідний край” .
Прокоментував внесену пропозицію і екс-секретар міської ради Володимир Смірнов, який очолював тимчасову комісію із підготовки нового проекту регламенту.
- Частину із запропонованої цим проектом рішення норми я вносив тоді до регламенту. Пропонував, щоб голова комісії обов’язково раз на рік мав представити звіт про роботу комісії. А після цього його повноваження або продовжувалися, або обирався новий голова. Це була досить нормальна ініціатива. Але те, що у цьому проекті рішення прописано, що має бути заборона на повторне обрання на посаду голови комісії, на мій погляд досить суттєво обмежує права депутатів. Тобто, коли надається можливість іншому депутату стати головою комісії, це розширення можливостей, а коли виключається можливість повторного зайняття посади голови комісії, то це обмеження. Моє бачення таке, що за результатами звіту можна переобирати, або обирати нового голову. У демократичних регламентах це визнана норма. Це убезпечить від узурпації повноважень, коли одну людину призначили, і вона що хоче, те й робить», - відзначив Володимир Смірнов.

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...

Оперативні новини з усієї Украіни.
Фільми в кінотеатрах на KINOafisha.ua (все про кіно та продаж квитків).
Відео новини на PLAY.ukr.net
Детальна погода в Україні на сайті Sinoptik.ua

Новости от KINOafisha и TVgid
Загрузка...
Загрузка...
Новые фильмы кинопроката