З 9 по 14 січня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на виставки

 З 9 січня у відділі абонементу відкриється книжкова виставка «Розстріляне безсмертя: Володимир Сосюра» присвячена 120-річчю від дня народження видатного українського письменника.  Найніжнішим ліриком, українським соловейком називають Володимира Сосюру, чиє поетичне слово народжувалося з любові і з любов'ю промовляло до всього сущого на землі.

Ліричні вірші, поеми, автобіографічна проза — це безмежний світ поета, це історія, пережита в любові й ненависті, радості й журбі, пережита гостро, до сліз, до знемоги.
Про особисте життя, творчість та ліричну поезію автора розкаже виставка.

З 12 січня відділ популяризації книги представляє книжкову виставку до Дня Соборності України «Соборність України: уроки минулого і реалії сьогодення».
Українська мрія - єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити цю прекрасну частину земель всі її так звані сусіди прикриваючись «високими» інтересами, час від часу набувала цілком ясні обриси. Так сталося і на початку 1918-го, коли Українська Народна Республіка (УНР) об’єдналась із Західноукраїнською Народною Республікою (ЗУНР). Цей договір увійшов в нашу сучасну історію як «Акт злуки» і 22-го січня 1919-го року він був публічно оприлюднений в Київській столиці на знаменитій Софійській площі. Акт злуки тоді так і залишився лише декларацією, але народ ніколи не втрачав надію, адже народ, який втратив надію просто зникає.
Продовжують діяти наступні книжкові виставки: «Ідеї для дому» (відділ сприяння технічній творчості молоді»; «Подвиг людини Честі: Василь Стус» (відділ популяризації книги); «Тих днів не стерти з пам’яті» (до Дня визволення Кропивницького від нацистських окупантів) (відділ абонементу); «Видатний діяч українського театру» (до 130-ої річниці від дня народження Гната Юри, актора, режисера) (відділ мистецтв».

Масові заходи:

12 січня о 12.00 працівники відділу мистецтв пропонують відвідати бесіду-діалог «Пишаймося українцями-рекордсменами». Так влаштована людина, що нам завжди цікаво знати про рекорди. Мабуть, саме тому Книги рекордів є одними із найпопулярніших книг у всьому світі.
Чи є українці найбільшими патріотами? Що рухає людьми, які встановлюють рекорди? Які якості є властивими для тих, хто рухається до вершин? У чому унікальність України та українських рекордів? Відповіді на ці та інші запитання отримають усі, хто відвідає даний захід.

   Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва.
тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна, завідувач сектору соціокультурної діяльності;
 Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний - субота.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Поділитися статтею в соц. мережі

Loading...

Оперативні новини з усієї Украіни.
Фільми в кінотеатрах на KINOafisha.ua (все про кіно та продаж квитків).
Відео новини на PLAY.ukr.net
Детальна погода в Україні на сайті Sinoptik.ua

Новости от KINOafisha и TVgid
Загрузка...
Загрузка...
Новые фильмы кинопроката