У школах, дитячих садочках та лікарнях області встановлено майже 200 котлів, що працюють на альтернативних видах палива

 
Днями в обласному центрі пройшов інформаційний семінар на тему: “Реформи в сфері енергоефективності – нові можливості для розвитку громад”. У семінарі взяли участь експерти GIZ Бюро в Україні,представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
У семінарі взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Він зазначив, що питання енергозбереження та енергоефективності є одними із стратегічно важливих у діяльності обласної державної адміністрації.
- У минулому році Кіровоградська область стала першою і єдиною, де були укладені 3 енергосервісні договори. В обласному НВК було встановлено перший в Україні електро-теплопункт- досягнуто скорочення споживання теплової енергії на рівні 61 %.На даний час проводиться закупівля послуг енергосервісу ще по 6 об’єктах обласного підпорядкування, - зазначив посадовець.
За його словами, значна увага приділяється використанню альтернативної енергетики:”Протягом останніх років в області встановлено майже 200 котлів у школах, дитячих садочках, лікарнях, які працюють на альтернативних видах палива. На території області функціонує 22 сонячні електростанції, загальною потужністю більше 100 МВт, у наступні два роки планується ввести в дію ще 18 електростанцій загальною потужністю 206 МВт”, - повідомив він.
Також Сергій Коваленко поінформував про стан реалізаціїенергоефективних проектів об’єднаннями співвласникам багатоквартирних будинків, зокрема за програми “теплих кредитів”:на початку дії відповідної урядової програми, у 2015 році, за “теплими” кредитами звернулися лише 2 ОСББ, у 2016 році - 1 ОСББ, сьогодні за енергокредитами для впровадження у будинках енергоефективних заходів звернулись 29 ОСББ та 2 ЖБК - оформлено 36 кредитів на загальну суму майже 9млн.грн.Кошти спрямовуються на встановлення енергозберігаючих вікон та дверей у місцях загального користування,енергомодернізації освітлення, проведення робіт з теплоізоляції, придбання індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *