У Кропивницькому відбулась акція “Перша хвилина миру”

 8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні ми згадуємо про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.
В обласному центрі на театральній площі, що відбулась акція “Перша хвилина миру”, присвячена відзначенню Дня пам’яті та примирення. В акції взяли участь артиста Кіровоградського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М.Кропивницького, ансамбль бандуристок «Мальвочки», народний театр Будинку культури «Світлопільський» (м.Олександрія), військовий оркестр військової частини А-0630, камерний оркестр «Концертіно» Кіровоградської обласної філармонії, десятки жителів обласного центру, перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, міський голова м. Кропивницького Андрій Райкович, єпископ Кропивницький і Голованівський Української Православної Церкви Київського Патріархату Преосвященнійший Марк.
Звертаючись учасників акції, до жителів та гостей міста, Сергій Коваленко наголосив, що День пам’яті та примирення – це день, коли весь світ схиляє голову перед борцями проти нацизму та відзначає перемогу у ІІ Світовій війні.
- Сьогодні ми відзначаємо Першу хвилину миру. 73 роки тому на неї чекали народи майже усього світу, народи які боролись за цю хвилину з 39-го по 45-й рік. Ми всі маємо мрію, що і у нас, у війні, яка триває на сході України теж незабаром буде перша хвилина миру. Ми схиляємо голови над тими, хто поліг на полі бою, хто не дожив до наших днів. Слава нашим батькам і прабатькам, слава сьогоднішнім захисникам України. Слава Україні! - зазначив він.
На завершення Преосвященнійший Марк, єпископ Кропивницький і Голованівський Української Православної Церкви Київського Патріархату провів молебен за мир і злагоду України, за захисників вітчизни та запалив Вогонь Миру.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *