Прийнято Закон про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю

 06 лютого 2018 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» (Проект Закону № 4666).

Даний Закон визначає правовий статус товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю, порядок їх створення, діяльності та припинення, а також права та обов’язки їх учасників.

Законом вводиться низка новел. Так, за новим Законом кількість учасників товариства не обмежується. Учасники товариств отримають більше можливостей для захисту своїх прав та впливу на керівництво. Запроваджується інститут корпоративних договорів, за яким учасники товариства зобов’язуються реалізовувати свої права та повноваження певним чином або утримуватися від їх реалізації.

Новим Законом врегульовано питання особливості проведення загальних зборів учасників товариством, що має одного учасника, зокрема,  визначено, що у товаристві, що має одного учасника, рішення з питань, що належать до компетенції загальних зборів учасників, приймаються таким учасником товариства одноособово та оформлюються письмовим рішенням такого учасника.

Варто зазначити, що Закон не зобов’язує вказувати у статуті товариства  інформацію про склад учасників та розмір статутного капіталу.

На даний час Закон готується на підпис.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *