У Кропивницькому відбулась панахида за загиблими під час виконання бойового завдання в районі Дебальцевого

Сьогодні у Кропивницькому відбулась панахида за загиблими та молебень за полоненими військовослужбовцями 3-го окремого полку спеціального призначення, які 16 лютого 2015 року під час виконання бойового завдання в районі Дебальцевого потрапили у засідку.

В БТР в якому перебувала група під керівництвом капітана Бутусова, влучили два постріли з РПГ. Внаслідок чого загинули військовослужбовці полку капітан Юрій Бутусов та старший сержант Віталій Федитник.

Віталія Федитника вшановували на Ровенському цвинтарі Кропивницького, де поховано військовослужбовця. Паралельно у Бахмачі Чернігівської області відбулась панахида за Юрієм Бутусовим. До батьків загиблого військовослужбовця приїхали представники полку.

А у Свято – Андріївському храмі УПЦ КП молебень за полоненими військовослужбовцями відслужив єпископ Кропивницький та Голованівський Марк. Двоє з спецпризначенців, які потрапили до полону три роки тому, перебувають там і досі. Олександр Коріньков, та Сергій Глондар не були обміняні під час обміну військовополоненими напередодні нового року. Також двоє військовослужбовців Віталій Зиноватний, та Олександр Яремчук вважаються безвісти зниклими.

Довідково:

Віталій Федитник народився 2 липня 1988 року в селі Докучаєве Устинівського району. Закінчівши школу та професійно-технічне училище за фахом електромонтер 3 розряду, пройшов військову строкову службу. Дуже скоро він був призваний до лав Української армії за власним бажанням. Служив на посаді старшого розвідника, командира відділення. Оволодів усіма видами стрілецької зброї, неодноразово брав участь у показових заняттях із рукопашного бою.

З самого початку проведення антитерористичної операції старший сержант Федитник знаходився на сході України та не шкодуючи себе виконував поставлені завдання.

Юрій Бутусов народився 13 березня 1989 року в Чернігові. Після закінчення 8 класів середньої школи вступив до Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, закінчивши його з відзнакою та золотою медаллю. 2010 року також із відзнакою та золотою медаллю, закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями підрозділів військової розвідки та спеціального призначення». 2013 року був направлений на 6-місячне навчання до США, після повернення на Батьківщину і відпустки відряджений у район АТО.

Капітан Збройних сил України, командир групи 3-го окремого полку спеціального призначення Юрій Бутусов та старший сержант Віталій Федитник загинули 16 лютого 2015 р. під час супроводження колони, яка близько 11:00 потрапила у засідку під Дебальцевим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *