Порушень на 4,2 млн.грн. виявили кіровоградські аудитори

 В Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка під час проведення ревізії за період з липня 2014 року по жовтень 2017 року  фахівцями  Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявлено фінансових порушень на загальну суму 4,2 млн.грн., з яких фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму майже 1,6 млн.грн.

Зокрема, внаслідок укладання договорів зі студентами контрактної форми навчання, що вступали до університету протягом 2015-2016 років, за вартістю послуг, обрахованою для вступників 2014 року, університетом недоотримано надходжень на загальну суму 717 тис.грн.

Одночасно встановлено, що колишні студенти, які отримали адресну грошову допомогу, але звільнились, не відпрацювавши передбаченого законодавством терміну (3 роки), не повернули зазначених коштів до бюджету. Це призвело до недоотримання бюджетом понад 42 тис.грн.

За рахунок коштів загального фонду в університеті провели оплату комунальних послуг та енергоносіїв, спожитих під час надання послуг з платного навчання. Це призвело до покриття видатків спеціального фонду за рахунок коштів загального фонду на загальну суму 628 тис.грн.

Аудитори виявили незаконні витрати на оплату праці та понаднормове списання ТМЦ на 181,5 тис.грн.

Крім того, університетом без проведення процедури закупівлі оплачено вартість капітального ремонту будівлі навчального корпусу  університету в сумі майже 1,5 млн.грн.

Факти неефективного використання коштів встановлено в ході ревізії на загальну суму 1,1 тис.грн.

Матеріали ревізії передано до УСБУ у Кіровоградській області, проінформовано Кіровоградську місцеву прокуратуру та Управління захисту економіки у Кіровоградській області. Внаслідок порушення законодавства з фінансових питань на ректора та головного бухгалтера університету складено протоколи про адміністративне правопорушення. До установи застосовано зупинення операцій з бюджетними коштами та попередження про неналежне виконання бюджетне законодавства.

 

Прес-служба Управління

Східного офісу Держаудитслужби

 в Кіровоградській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *