Потрібні монтери колій, водії й трактористи: у Долинській відбулись робочі зустрічі з Укрзалізницею

 Днями директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Марина Соловйова провела робочі зустрічі з керівниками відокремлених підрозділів Одеської залізниці ПАТ «Українська залізниця», а саме виробничого підрозділу служби колії  «Долинська дистанція колії» та ВСП «Долинська дистанція електропостачання».

Так, під час зустрічей обговорювались питання оперативного укомплектування вакансій та професійної підготовки фахівців. Так, представники ВП служби колії «Долинській дистанції колії» відкрито близько 20 вакансій. Підприємства гостро потребують монтерів колії, водіїв автотранспортних засобів, машиніста екскаватора, тракториста тощо.

У свою чергу М. Соловйова ознайомила присутніх зі спектром послуг служби зайнятості щодо оперативного та якісного підбору необхідних працівників для укомплектування робочих місць кваліфікованими кадрами. Детально поінформувала про можливості організації професійного навчання на замовлення роботодавця з урахуванням поточної та перспективної потреби підприємств.

Директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості зупинилася і на можливостях служби зайнятості щодо підтвердження результатів неформального навчання за робітничими професіями, а також на одноразовому отриманні мешканцями району ваучера для здійснення перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, здобуття освіти на базі вже здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня.

Структурним компонентом зустрічей стали й екскурсії територіями підприємств, де учасники зустрічі були ознайомлені з технікою та майстернями підприємства, специфікою їх діяльності та ін.

Підбиваючи підсумки зустрічей, були обговорені перспективи та шляхи взаємодії у напрямку задоволення кадрових потреб роботодавців, узгоджено стратегію організації та проведення спільних заходів, спрямованих на задоволення потреб підрозділів ПАТ «Укрзалізниця» у працівниках,  що у свою чергу сприятиме забезпеченню зайнятості мешканців району.

 

М. Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *