Про виконання комплексу заходів «Перевізник» звітує патрульна поліція Кіровоградської області

З 20-го квітня 2018 року на території всієї України системно проводився комплекс цільових заходів «Перевізник» з метою посилення контролю за безпекою дорожнього руху під час перевезення пасажирів, запобігання виникненню надзвичайних подій під час здійснення таких перевезень та додержання законодавства в зазначеній сфері.

Станом на 5-те липня працівники управління патрульної поліції в Кіровоградській області оглянули 3204 транспортних засоби, якими надаються послуги з перевезення пасажирів, з них 85, які використовуються для перевезення організованих груп дітей.

Також патрульні виявили 61 технічно несправний транспортний засіб. Серед найбільш розповсюджених: несправності шин та коліс – 20, гальмівної системи – 8, несправний або заблокований аварійний вихід – 9, незаконно встановлені додаткові місця для сидіння – 8.

Інспектори склали 421 адміністративний матеріал за виявленими порушеннями водіїв при наданні послуг з перевезення пасажирів:
- порушення правил перевезення – 160;
- порушення правил надання послуг та вимог безпеки – 98;
- порушення правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів і стоянки – 60;
- керування без відповідних документів – 14.

Для усунення виявлених недоліків на посадових осіб пасажироперевізників видано 13 вимог (приписів) та складено 16 адміністративних матеріалів, з яких:
- випуск на лінію транспортну, технічний стан якого не відповідає встановленим вимогам або без необхідних документів – 10;
- невиконання законних вимог представників Національної поліції – 6.

Про виявлені недоліки в роботі пасажирського автотранспорту з внесенням пропозицій щодо їх усунення та покращання безпеки перевезень пасажирів автобусами поінформовано Кіровоградську обласну державну адміністрацію та Міську раду міста Кропивницького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *