У прокуратурі області проведено спільний навчально-практичний семінар для ювенальних прокурорів, слідчих та усіх інших органів і служб у цій сфері

22 червня 2018 року в приміщенні прокуратури Кіровоградської області проведено спільний навчально-практичний семінар на тему: «Проблемні питання досудового та судового провадження стосовно неповнолітніх, а також виконання судових рішень у кримінальних провадженнях цієї категорії».
Прокурор області Анатолій Коваленко, відкриваючи захід, звернувся до присутніх зі вступним словом, наголосивши: «Зустріч у такому форматі в наших стінах проходить вже не вперше. Метою цього спільного семінару є максимально ефективне, у режимі виступів та подальшої дискусії окреслення й обговорення основних проблемних питань, які допускаються на стадіях досудового, судового провадження у справах стосовно неповнолітніх осіб та виконання судових рішень у них. Саме тому коло учасників передбачає і слідчих поліції, і процесуальних керівників – ювенальних прокурів, представників суду, органів пробації, ювенальної превенції та соціальних служб. Упевнений, що лише у такому колі виникають конструктивні рішення». Керівник відомства закликав усіх присутніх не мислити шаблонно, а застосовувати усі форми захисту прав неповнолітнього, який конфліктує із законом. Адже за кожним провадженням стоїть доля дитини!
У заході взяли участь ювенальні прокурори місцевих прокуратур, слідчі територіальних відділів поліції, уповноважені на здійснення досудового розслідування кримінальних проваджень відносно неповнолітніх, представники слідчого управління та відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, судді апеляційного суду Кіровоградської області, уповноважені на розгляд кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, представники філії державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області, служби у справах дітей Кіровоградської обласної державної адміністрації та кіровоградської міської ради.
Семінар пройшов у формі живого діалогу. Зокрема, шляхом перегляду відео та фотоматеріалів, запитань-відповідей учасниками досліджено проблематику на усіх стадіях кримінального процесу стосовно неповнолітнього. По його завершенні запропоновано ряд організаційно-практичних міжвідомчих заходів за участі органів поліції, соціальних служб, пробації, під координацією ювенальних прокурорів.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *