В області під час оздоровчої кампанії-2018 працюватиме понад 500 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей

В області під час оздоровчої кампанії-2018 працюватиме понад 500 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей

На виконання розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації в області проходить підготовка закладів оздоровлення та відпочинку для дітей.
Органами влади та місцевого самоврядування створені комісії з перевірки стану готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до оздоровчої кампанії 2018 року. До складу комісій включені й фахівці територіальних підрозділів Держпродспоживслужби області.
За попередньою інформацією районних та міських управлінь (відділів) Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області під час цьогорічної оздоровчої кампанії в області планується відкрити 508 закладів оздоровлення та відпочинку. Серед них - 6 заміських закладів оздоровлення (ДОЗ «Сонячний» Долинського району, ДОЗ «Дружба» Олександрійського району, ДОЗ «Лісова пісня» Маловисківського району, ДОЗ «Чайка» Гайворонського району, ДОЗ «Бригантина» Новоархангельського району, ДОЗ «Жовтень» Олександрійського району); 501 заклад відпочинку з денним перебування дітей на базі загальноосвітніх навчальних закладів та 1 заклад оздоровлення санаторного типу («Стара Осота» Олександрівського району).
З керівниками та працівниками закладів оздоровлення та відпочинку за участю фахівців територіальних органів Держпродспоживслужби області проведені наради і семінари з питань дотримання санітарного законодавства, профілактики травматизму, безпеки життєдіяльності, надання невідкладної медичної допомоги тощо.
Крім того, розпочалися комісійні перевірки стану готовності дитячих закладів до роботи. Наголошено на дотриманні наступних вимог: готовність до експлуатації основних приміщень, забезпеченість твердим і м’яким інвентарем; готовність харчоблоку; забезпечення необхідною кількістю технологічного та холодильного обладнання; проведення метрологічної повірки високотемпературного обладнання (духових шаф); погодження з територіальними управліннями Держпродспоживслужби примірних двотижневих меню; наявність супровідної документації на продукти харчування, яка засвідчує їх походження, безпечність та якість; забезпечення закладів питною водою, яка відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10; наявність результатів дослідження води з відкритих водоймищ; готовність медичного кабінету, забезпеченість медикаментами, обладнанням та медичним персоналом; дотримання термінів проходження працівниками обов’язкових медичних оглядів відповідно до вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23 липня 2002 року № 280.
Вимоги санітарного законодавства до закладів оздоровлення та відпочинку визначені Державними санітарними правилами і нормами «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99.
Виконання всіх вищезазначених умов є запорукою безпечного перебування дітей у закладі, запобігання їх захворюванню під час оздоровлення та відпочинку й уникнення травматизму.
Розпорядчими документами передбачена робота комісій не тільки на підготовчому етапі, а й під час роботи закладів оздоровлення та відпочинку. Це дасть можливість визначити реальні умови перебування дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *