З початку року понад 4 тисячі безробітних Кіровоградщини долучились до проведення робіт тимчасового характеру

Серед активних заходів сприяння зайнятості населення Кіровоградської області, які здійснює державна служба зайнятості, вагоме місце посідають громадські та інші роботи тимчасового характеру. Безперечно, залучення громадян до таких робіт вирішує одночасно кілька важливих завдань: забезпечення тимчасової зайнятості осіб, які шукають роботу, стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних; задовольня­ють суспільні потреби те­риторіальних громад та сприяють вирішенню нагальних незапланованих робіт у роботодавців.

Упродовж січня-квітня поточного року до громадських та інших робіт тимчасового характеру обласною службою зайнятості залучено понад 4,3 тис. осіб.

Обласна служба зайнятості постійно організовує громадські роботи з благоустрою територій населених пунктів, об’єктів соціальної сфери, зон відпочинку, придорожніх смуг, упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та утримання у належному стані цвинтарів, особливо в сільській місцевості. Усі ці роботи мають суспільно корисний характер і відповідають потребам сільських громад.

Тимчасові роботи виконувались у 270 роботодавців області, у них взяли участь понад 3,4 тис. осіб, які звернулися до центрів зайнятості за пошуком роботи. Переважно безробітні працювали робітниками з благоустрою, на лісокультурних роботах, у фермерських господарствах, підсобними робітниками тощо.

Під час участі в тимчасових роботах працівники ознайомлюються з виробництвом, набувають професійних навичок, мають змогу зарекомендувати себе і працевлаштуватись на постійне місце роботи.

Відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *