У Кропивницькому затвердили новий тариф на вивезення сміття

22 травня на засіданні виконкому погодили новий тариф на послуги з вивезення побутових відходів ТОВ «Екостайл». Востаннє тариф переглядався більше року тому. Згідно з поданими компанією розрахунками й відповідними обґрунтуваннями підвищення є цілком мотивованим. «За» проголосувало 14 членів виконкому.
Відповідно до рішення виконкому, відтепер вартість вивезення побутових відходів для жителів приватного сектору складатиме 15,03 грн на місяць, а для жителів багатоповерхівок 11,37 грн на місяць (детально про тарифи для інших категорій див. у додатку).
Згідно з розрахунками основні статті затрат підприємства складають паливно-мастильні матеріали (в діючому тарифі вартість палива на рівні 17 грн за літр, сьогодні літр коштує 23 гривні без ПДВ), заробітна плата працівникам, запчастини, витрати на шини, акумулятори, миття контейнерів і сміттєвозів, і податки – екологічний податок складає 15 грн за тону відходів, ПДФО, оренда землі, де розташований полігон. Загальна сума щомісячних податкових зборів, яке сплачує підприємство протягом 2018 року, сягає 700 тисяч гривень.
З моменту останнього підвищення тарифу на вивезення сміття, розмір мінімальної заробітної плати збільшився так само як і зросла вартість паливно-мастильних матеріалів та орендна плата за землю, на якій розташовується полігон підприємства. На сьогодні ТОВ «Екостайл» за оренду земельної ділянки до міського бюджету сплачує щомісяця 93 тисячі гривень.
«Всі розрахунки по новому тарифу були обговорені. Зрозуміло, що це питання ніколи легким не буває. Але всі розрахунки обґрунтовані й розглянуті. На сьогодні підприємство виконує свої зобов’язання – прибирають, виробляють біогумус, впроваджують дегазацію, мають інвестиційний план. Дякую членам виконкому, що підійшли до цього питання без політики, а з точки зору економічної необхідності», – прокоментував прийняття нового тарифу заступник міського голови Олександр Мосін.
Зазначимо, наразі підвищено тариф лише на вивезення сміття, а згідно з новою редакцією закону «Про житлово-комунальні послуги» з червня цього року має підвищитися тариф і на захоронення відходів. Нові розрахунки цього тарифу ТОВ «Екостайл» подаватиме вже на початку червня.
Нагадаємо, ТОВ «Екостайл» у Кропивницькому активно працює в напрямку залучення інвестицій. Вже розпочато масштабний проект з облаштування полігону системою дегазації. Успішно апробовано та впроваджено проект вермокультури – розведення каліфорнійських черв’яків з метою перетворення органічних відходів у біогумус (екологічно чисті добрива). Крім цього, компанія взяла напрямок на переробку, а не захоронення відходів. На сьогодні підприємство розробило інвестиційний проект із роздільного збору відходів. Він розрахований на кілька років і передбачає експериментальне встановлення в різних частинах міста контейнерів для сортування відходів.

Деталі за тел. 097-866-01-15
Тетяна Анатоліївна Мартовіцька,
заступник директора
Довідка: ТОВ «Екостайл» – єдине в Україні сертифіковане за стандартами ISO підприємство у сфері поводження з відходами. У Кропивницькому обслуговує шість клієнтів на базі ЖЕО, ЖЕК, ОЖБК, 76 ОСББ і 1640 юридичних осіб, а також 86 151 абонентів у приватному секторі. Компанія створила більше 160 робочих місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *