На Кіровоградщині посилено охорону державного мисливського фонду

Під час весняної міграції диких перелітних птахів, з метою унеможливлення проведення браконьєрських полювань на диких гусей та качок, в мисливських угіддях області посилено охорону державного мисливського фонду.

В кожному адміністративному районі області створені та функціонують спеціалізовані рейдові бригади, до складу яких входять представники державної лісової охорони, правоохоронних та природоохоронних органів.

З початку 2018 року проведено 320 рейдів, участь в яких взяли 990 чоловік, представниками державної лісової охорони зафіксовано 11 випадків порушення правил полювання. На порушників відповідно до вимог чинного законодавства накладено 2,1 тис. грн. штрафів, які сплачені ними в добровільному порядку.

Так, 11 квітня представниками обласного управління лісового та мисливського господарства, державної екологічної інспекції в області та єгерської служби проведено патрулювання мисливських угідь на території Кіровоградського адміністративного району. В ході здійснення зазначених заходів, випадків проведення браконьєрських полювань зафіксовано не було.

Варто зазначити, що відповідно до такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання, затверджених спільним наказом Міністерства аграрної політики та продовольства і Міністерства екології та природних ресурсів України, розмір стягнення за незаконне добування або знищення оленя європейського становить 60,0 тис. грн., оленя плямистого – 50,0 тис. грн., кабана – 40,0 тис. грн., козулі – 32,0 тис. грн., зайця-русака – 8,0 тис. грн., гусей, куріпки сірої, фазана – 2,0 тис. грн., голуба, качки, кулика, лиски, перепілки – 1,0 тис. грн. Знищення чи пошкодження гнізда, нори, іншого житла тварин – за таксою на відповідний вид тварини, збільшеною у п`ять разів, а за кожне вилучене чи пошкоджене яйце, а також за кожний ембріон у незаконно добутого звіра – 50 % від такси на відповідний вид тварини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *