Профорієнтаційний проект «Стань студентом на один день» триває

 Фахівці відділу організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості продовжують реалізовувати профорієнтаційний проект «Стань студентом на один день».

Минулої весни учні Навчально-виховного об’єднання  «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24 - центр дитячої та юнацької творчості «Оберіг» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» та учні комунального закладу «Великосеверинівська ЗШ І-ІІІ ст.» вже відчули себе «студентами» медичного коледжу ім.  Є. Й. Мухіна. А цього разу  «студентами-медиками» стали учні комунальних закладів «Бережинська ЗШ І-ІІІ ст.» та «Миколаївське НВО», Веселівського НВК.

Зустріла своїх майбутніх студентів Світлана Присяжнюк, заступник директора з виховної роботи. Вона розповіла багато цікавого про навчальний заклад, показала музей коледжу, навчальні кабінети, актову та спортивну зали, бібліотеку, їдальню.

Учні з перших хвилин відчули себе майбутніми медиками. Протягом дня вони відвідали практичні, лабораторні заняття, майстер-класи. Спілкуючись зі своїми старшими колегами, дізналися про студентське життя. Так, відвідавши заняття з педіатрії,  вони вчилися вимірювати зріст, купати та зважувати «малюків».  Разом зі студентами 4 курсу спеціальності «Лікувальна справа» на занятті з хірургії «готували пацієнта до операції». На практичному занятті  «Медсестринство у внутрішній медицині»  вчилися правильно вимірювати тиск, робити ін’єкції.

Студент 4 курсу спеціальності «Сестринська справа» Микола Бойко показав майстер-клас по забору крові з вени. Багато цікавого вони дізналися про світлолікування,  спробувавши дарсонвалізацію – метод лікування високочастотним імпульсним струмом високої напруги і малої сили. Відчули себе справжніми фармацевтами, побувавши на занятті в лабораторії приготування ліків та в кабінеті фармацевтичної хімії тощо. Учні із захопленням слухали розповіді викладачів, які спілкувалися з ними як «студенти-медики».

Не встигли школярі озирнутися, як час їхнього «студентства» сплинув. Таке тепле спілкування завжди залишається у пам’яті, а для когось, можливо, стане вирішальною подією у виборі майбутньої професії. Ми сподіваємося, що завдяки профорієнтаційному проекту «Стань студентом на один день» старшокласники  стали ближче на кілька кроків до своїх мрій.

 

Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *