У Кропивницькому фахівці юстиції та поліції спільно боротимуться зі злісними неплатниками аліментів

 В обласному управлінні юстиції відбулося чергове засідання регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за виконанням судових рішень про стянення аліментів. Під час зустрічі представники державної виконавчої служби та правоохоронних органів з’ясували, як вони діятимуть у напрямі боротьби з боржниками. Ця тема також обговорювалася і на всеукраїнському рівні в форматі відеосеклекторної наради в Мін’юсті.

 

«Міністр юстиції Павло Петренко разом із очільником Головного управління Нацполіції України у місті Києві Андрієм Крищенком спільно з керівниками всіх обласних органів державної виконавчої служби, превентивної діяльності, карного розшуку, національної та патрульної поліції області обговорили методи посилення взаємодії під час боротьби зі злісними боржниками, у тому числі йдеться і про недобросовісних батьків, які впродовж шести та більше місяців ухилялися від утримання власних дітей. Після вступу в силу нового закону щодо посилення відповідальності неплатників аліментів державні виконавці отримали можливість використовувати нові інструменти примусового впливу на боржників. Однак, ефективність боротьби з недобросовісними батьками багато в чому залежить від злагодженої роботи державних виконавців і правоохоронців. Зокрема патрульна поліція буде займатися розшуком автівок, які знаходяться у власності неплатників аліментів, нацполіція – приводом боржників до державних виконавців, а карний розшук – рошуком тих осіб, які мають заборгованість, однак, переховуються від виконаців. Тільки за умови налагодження спільної роботи в напрямі боротьби з неплатниками аліментів ми зможемо забезпечити максимальну кількість дітей їх правом на щасливе дитинство», - відзначив в.о. начальника обласного управління юстиції Олег Потьомкін.

 

Важливо згадати про те, що всього лише за три тижні з моменту прийняття нового законодавства органи державної виконавчої служби Кіровоградщини стягнули 2,3 млн грн на користь 10 711 дітей.

1 коментар


  1. От дятлы в стране разгул преступности а они с веником будут бегать алиментщиков искать

    Відповіcти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *