На реалізацію обласної програми соціальної підтримки учасників АТО у 2017 році було спрямовано понад 6 млн. грн.

 
Як зазначив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров, обласна комплексна програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції і членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2020 роки передбачає фінансову, соціальну, медичну, психологічну підтримку учасників АТО та членів їх сімей. Для реалізації даної Програми на 2017 рік з обласного бюджету передбачено більше 6 млн. грн. Зазначені видатки були спрямовані для надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців та пораненим військовослужбовцям; придбання путівок на сімейний відпочинок; санаторно-курортне лікування в закладах України; дороговартісне медичне обстеження учасників АТО; харчування дітей військовослужбовців.
Так, минулого року за рахунок коштів обласного бюджету матеріальну допомогу виплачено 8 сім’ям загиблих військовослужбовців та 50 пораненим військовослужбовцям, відповідно 80 тис. грн та 250 тис.грн. Послуги сімейного відпочинку скористалися 478 сімей на суму 2 млн. 580,5 тис. грн. Для оздоровлення 64 учасників АТО в санаторно-лікувальних закладах України використано 419,7 тис.грн.
Окремим напрямком програми, на який також виділяються кошти з державного та місцевих бюджетів, є оздоровлення та відпочинок дітей учасників АТО. Так, у 2017 році за рахунок коштів державного, обласного та місцевих бюджетів у оздоровчих закладах області та за її межами, а також у пришкільних таборах охоплено оздоровленням та організованим відпочинком 2903 дитини, батьки яких беруть участь в АТО, та 56 дітей загиблих учасників АТО.
Олександр Догаров підкреслив, що аналогічні програми розроблені в усіх районах, містах обласного значення та об’єднаних територіальних громадах з загальним обсягом фінансування у 2017 році 19,4 млн.грн., з яких надано допомогу 3275 особам на суму 10,7 млн.грн.
Найбільше коштів у 2017 році було передбачено у бюджетах Кіровоградського району ( майже 4 млн.грн.) та м. Кропивницького (9,9 млн.грн.)
На 2018 рік в бюджетах районів, міст, сіл та селищ заплановано 18,5 млн.грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *