Порушень майже на 5,3 млн.грн. виявили кіровоградські аудитори у відділі освіти, молоді та спорту

 У відділі освіти, молоді та спорту Світловодської районної державної адміністрації під час проведення ревізії за період з січня 2015 року по березень 2018 року  фахівці  Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили фінансових порушень на загальну суму 5264,8 тис.грн., з яких фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму майже 1459,1 тис.грн.

Зокрема встановлено, що установою здійснювалось покриття витрат сторонніх юридичних осіб за спожиту ними електроенергію та теплопостачання  на загальну суму 556,5 тис.грн.

Крім того, установою внаслідок введення додаткових штатних одиниць за рахунок загального фонду проведено видатки, які мають здійснюватись за рахунок спеціального фонду на загальну суму 583,6 тис.грн.

Поряд з цим, встановлено незаконні витрати на оплату праці та внаслідок завищення вартості виконаних робіт в загальній сумі 152 тис.грн., а також нестачу товарно-матеріальних цінностей та понаднормове їх списання на загальну суму 132,4 тис.грн. Недоотримано доходів установою внаслідок надання безоплатно в оренду приміщення на загальну суму 34,6 тис.грн.

Установа здійснювала закупівлі без  застосування визначених законодавством процедур на загальну суму 300 тис.грн. Факти неефективного використання коштів встановлено в ході ревізії на загальну суму 3505,7 тис.грн.

Через порушення законодавства з фінансових питань на 4 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. До установи застосовано зупинення операцій з бюджетними коштами та попередження про неналежне виконання бюджетне законодавства.

Про результати ревізії проінформовано управління захисту економіки в Кіровоградській області та Світловодську районну державну адміністрацію.

 

Прес-служба Управління

Східного офісу Держаудитслужби

 в Кіровоградській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *