Шляхами української революції ознайомлено читачів

Стара латинська мудрість називає історію вчителькою життя. Тому кожне покоління звертається до минулого, щоб почерпнути звідти досвіду для сучасного й майбутнього.  У рамках відзначення 100-річчя Української революції в бібліотеці-філії №10 відбувая історичний етюд «Україна в революційну добу 1917-1921 років». На той час у всіх регіонах країни розвивався національний рух, створювалися та діяли українські органи влади, політичні партії та громадські інституції, відроджувалася культура.

Учасники заходу дізнались про перебіг революційних подій.   Переглянули кадри документальної відеохроніки. А  виставка, «Визначні діячі української революції 1917-1921р.р.»,  познайомила з  галереєю видатних діячів,  які формували ідеологію і порядок денний революційного руху.

Користувачі бібліотеки дійшли до висновку, що визначальним змістом цієї революції стала боротьба за відродження української нації, утворення власної державності. Героїчна боротьба українського народу стала прикладом і дала досвід наступним поколінням українців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *