З 19 по 25 березня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка запрошує

 Переглянути книжкові виставки:

З 19 березня у відділі популяризації книги відкриється книжкова виставка «Глобальні проблеми людства: погляд із сьогодення».

Терміном «глобальні проблеми» (від лат. «глобус» - земля, земна куля) позначаються найважливіші і настійні загальнопланетарні проблеми сучасної епохи, що торкаються людства в цілому. Серед них:
- запобігання світової термоядерної війни;

- подолання зростаючого розриву в рівні економічного і культурного розвитку між розвинутими країнами Заходу і країнами, що розвиваються;
- подолання екологічної кризи;

- припинення «демографічного вибуху» у країнах, що розвиваються, і демографічної кризи в розвинутих країнах та ін.

Висвітленню данних проблем і присвячена виставка.

 

З 22  березня відділ абонементу запрошує переглянути книжкову виставку    «Жіночі портрети на тлі історії України».

Своєю багатогранною діяльністю видатні українські жінки вплинули на розвиток і становлення української держави. Вони внесли вагомий вклад в культуру, мистецтво, освіту, спорт, науку, літературу і багато інших сфер життя України.

Життя та громадська діяльність мудрої та справедливої княгині Ольги вивели Русь на світову арену. Весь світ знає про вродливу українську дівчину, яка полонила серце молодого султана Сулеймана і стала всемогутньою Роксоланою. Не минуло і століття, як щедра на таланти українська земля подарувала людству чарівну й талановиту Чураївну. Можна навести чималий список жінок, які прославляли рідну землю. Це поетеси Леся Українка та Ліна Костенко, художниця Катерина Білокур, співачки Раїса Кириченко та Ніна Матвієнко, актори Соломія Крушельницька та Наталія Ужвій і багато-багато інших.

Більше інформації про видатних жінок України отримають усі відвідувачі виставки.

 

З 22 березня у відділі мистецтв відкриється книжкова виставка «Розквіт живопису: Рафаель Санті» присвячена 535-ій річниці від дня народження художника.

Рафаель Санті - італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження.  Рафаель – художник, що зробив монументальний вплив на розвиток мистецтва, його заслужено вважають одним з трьох великих майстрів італійського Високого Ренесансу.

Автор неймовірно гармонійних і безтурботних полотен, він здобув визнання сучасників завдяки зображенням мадонн і монументальним фрескам у палаці Ватикану. За 37 років життя художник створив кілька найкрасивіших і впливових композицій за всю історію живопису. Композиції Рафаеля вважаються ідеальними, його фігури та обличчя – бездоганними. В історії мистецтва він фігурує як єдиний художник, якому вдалося досягти досконалості.

 

Масові заходи:

21 березня о 13.00 відбудеться презентація фотоальбому «На зламі століть: від ремісничо-грамотного училища до вищого професійного. Фотохроніка». Презентоване видання – результат копіткої роботи, здійсненої колективом Центральноукраїнського вищого професійного училища імені Миколи Федоровського та присвячене 150-річному ювілею закладу. Розраховане на усіх, хто цікавиться розвитком професійної освіти у нашому краї, краєзнавців, викладачів, студентів, учнів шкіл.

 

22 березня у бібліотеці відбудеться День інформації на тему: «Історія України в особах». Протягом дня на відвідувачів чекає:

  • о13.45 «Дух козацтва – український дух» - історична подорож( відділ абонементу);
  • о 15.00 «Ідеї, які змінили світ» - слайд-бесіда( відділ сприяння технічній творчості молоді);
  • о 14.30 «Сторінки книжок оживають» - жива книга (відділ популяризації книги);
  • «Відомі українські жінки-художниці: Марія Приймаченко -пізнавальна експедиція ( відділ мистецтв);
  • «Жіночі портрети на тлі історії України» - огляд книжкової виставки (відділ абонементу);
  • «Знамениті українці» - огляд книжкової виставки (відділ популяризації книги).

 

23 березня о 16.00 запрошуємо на засідання розмовного клубу “Speak Up”, спільно з волонтерами Корпусу Миру.

 

25 березня о 14.00 відбудеться чергове засідання літературного клубу «Ліра» - «Літературний воркшоп», спільно з членом НСПУ А. Корінь.

 

  Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є.Маланюка.

тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна, завідувач сектору соціокультурної діяльності;

0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний - субота.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *