Дайджест заходів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського лютого - 11 лютого 2018 року

З початку лютого запрошуємо ознайомитись з  розмаїттям нових надходжень у читальних залах бібліотеки, на оновлених книжкових виставках «Книжковий арсенал», «Лауреати обласної літературної премії ім. Є. Маланюка»  (відділ краєзнавства), «Буремний час України», «Пробудження нації», «Європа: духовність та культурні надбання», «Стратегічне партнерство: Україна – Євросоюз», «Захист прав та інтересів людини» (відділ обслуговування користувачів) «Нові надходження», «Цікавинки для всіх і кожного», «Книги для всієї родини» (відділ абонемента), «Країни та народи світу» (відділ рідкісних та цінних видань» та ін.

 

5 лютого у відділі обслуговування користувачів працює книжкова виставка «Таємниця страти поета», присвячена 110-ій річниці від дня народження українського поета Олекси Влизька. Життя 26-річного поета і прозаїка обірвалося трагічно, як і багатьох українських інтелігентів розстріляного Відродження - він був невинно страчений за приналежність до міфічної контрорганізації. Запрошуємо познайомитися з творчим доробком Олекси Влизька.

 

 

11 лютого о 14.30 у відділі мистецтв завершується  фестиваль «Нове Британське кіно» і проекту «Артхаус  Клуб» http://club.arthousetraffic.com/festival-nove-britanske-kino показом  кримінальної драми  2016 року «Провини наші 18+»                                                                         *Фільм озвучений українською мовою. Режисер: Адам Смiт. У ролях: Майкл Фассбендер («12 років рабства», «Прометей», «Сором»), Брендан Глісон («Голгофа», «Ірландець»), Рорі Кіннер.

Чед – чудовий гонщик. Він працює на свого батька, кримінального авторитета, і віртуозно тікає від будь-якої погоні. Усе йде добре, аж доки Чед не вирішує зав’язати. Батько змушує сина піти на останній злочин: ось тільки розкішний маєток, до якого увірвалися грабіжники, належить наймогутнішій людині в Англії. А та не пробачає помилок…

 

Запрошуємо на екскурсії творчих виставок, які проводять фахівці відділу мистецтв. Вам презентують виставку дитячих робіт «Чудернацькі тваринки. Малюємо небилиці» (творчість учнів старшого викладача факультету дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Ірини Михайлівни Зантарії). Це - незвичні роботи, теплі, цікаві, фантастичні! Бібліотекарі відділу краєзнавства проведуть екскурсію по виставці майстринь Клубу народних ремесел «Ниточка» - «Нам – одинадцять…».

В холі ІІ поверху розпочала роботу виставка пейзажних фотографій «Соняшник-Троянда-Хризантема». Це стисле зібрання щасливих моментів подорожей Україною, Болгарією, Японією. Соняшник, Троянда, Хризантема – три символи, три чарівних квітки в яскравому букеті світової культури. Запрошуємо до перегляду.

 

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового”

 

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *