На Кіровоградщині розробили Регіональний план заходів щодо організації безпечного та якісного харчування дітей

З метою покращення організації харчування учнів у навчальних закладах області та зниження ризику виникнення небезпечних факторів Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з управлінням освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації розробило Регіональний план заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей. Реалізація цього плану дозволить суттєво поліпшити якість та безпечність харчування дітей в організованих колективах. Регіональний план затверджений розпорядженням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.
До того ж для доведення харчоблоків закладів освіти до санітарно-гігієнічних вимог та усунення виявлених порушень чинного законодавства у 2020 році держава додатково спрямує 400 млн грн на обладнання харчоблоків у школах. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України, як повідомляється на сайті МОН. https://mon.gov.ua/ua/news/vpershe-uryad-vidiliv-koshti-na-obladnannya-harchoblokiv-u-shkolah-na-ce-spryamovano-400-mln-grn-ganna-novosad?fbclid=IwAR1PsrGpZzb_EosGb-n93mVjZkuN4P4px_7gtX-ozUBMRTGUKDHCiBs0poc
Кошти виділяються на стандартних засадах співфінансування. Відповідна постанова передбачає, що місцеві органи мають додати до державних коштів свої інвестиції:
  • не менш як 30% суми мають додати м. Київ, міста обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області;
  • не менш як 10% суми - райони та ОТГ;
  • не менш як 5% суми - села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.
 
Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби
в Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *