Рятувальники Кіровоградщини отримали нову потужну спецтехніку

Державні пожежно-рятувальні загони Кропивницького, Долинської, Добровеличківки та Голованівська отримали сьогодні нові потужні пожежні автоцистерни, а рятувальники Благовіщенського – спеціальну аварійно-рятувальну машину легкого типу. Ключі та номерні знаки від спецтехніки керівникам загонів вручили голова облдержадміністрації Андрій Балонь, голова облради Олександр Чорноіваненко та начальник управління ДСНС України в області Віталій Миронюк.
“Сьогоднішня подія – це чергове свідчення того, що ми розвиваємося, стаємо потужнішими, технічно оснащуємося, – наголосив Андрій Балонь рятувальникам під час вручення спецавтомобілів. – Ця техніка служитиме громадам, а ви вміло будете нею користуватися на благо жителів Кіровоградщини. Люди мають відчувати, що вони живуть у державі, яка щоденно дбає про їхню безпеку, про розвиток їхніх територій, про благополуччя їхніх громад”.
Після урочистостей, голова облдержадміністрації оглянув техніку та ознайомився з основними її функціями. Новопридбані чотири автоцистерни АЦ-40-60 (530927)-515М на шасі МАЗ призначені для гасіння пожеж, проведення аварійно-рятувальних робіт та подачі вогнегасних речовин до осередку пожежі. Спецавтомобіль легкого типу (САРМ-Л) на шасі Ford Ranger виконуватиме оперативну доставку рятувальників та спеціального обладнання до місця виникнення надзвичайних ситуацій, а також інші аварійно-рятувальні і невідкладні роботи. Нові автомобілі дозволять рятувальникам області діяти якісно, швидко і з високими показниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *