«Чорна п’ятниця» в Україні: як не бути ошуканим

 
Україна приєдналася до світової традиції святкування «чорної п’ятниці». Тож в останній тиждень листопада спостерігаємо безліч рекламних оголошень про неймовірні знижки. Як у день знижок не втратити пильність і не бути ошуканим?
Перш за все, потрібно спланувати покупки і починати моніторити ціни заздалегідь. Слід пам’ятати, що деякі продавці навмисно завищують ціни напередодні «чорної п’ятниці», щоб потім продати товар зі знижкою.
Якщо після покупки з’ясувалося, що товар вам не підходить і ви хочете його повернути, розмір знижки, з якою ви його купували, не має значення. У магазин можна повернути будь-який товар, окрім того, що вказаний у «Переліку товарів, що не підлягають обміну або поверненню». Товар можна повернути впродовж 14 днів від дня покупки у тому вигляді, в якому придбали, та обовʼязково пред’явити розрахунковий документ з вказаною вартістю товару.
Суб’єктам господарювання радимо звернути увагу на вимоги чинного законодавства України при розповсюдженні реклами про знижки на товари, розпродажі чи акції.
Відповідно до Закону України «Про рекламу» такий вид рекламної інформації повинен відповідати певним вимогам, а саме:
- реклама про знижку на продукцію або розпродаж має містити відомості про місце, дату початку і закінчення знижки чи розпродажу, а також про співвідношення розміру знижки до попередньої ціни товару;
- реклама про проведення конкурсів, лотерей, розіграшів призів, заходів рекламного характеру тощо повинна містити інформацію про терміни та місце проведення цих заходів та вказувати інформаційне джерело, з якого можна дізнатися про умови та місце проведення цих заходів детальніше.
До того ж відповідальність за недотримання встановлених законодавством вимог щодо змісту реклами передбачена ст.27 Закону України «Про рекламу».
Довідково. «Чорна п’ятниця» - п’ятниця після Дня подяки у США. З неї починається традиційний різдвяний сезон розпродажів. Оскільки День подяки припадає на четвертий четвер листопада, «чорна п’ятниця» випадає в проміжок часу з 23 по 29 листопада. В 2019 році цей день припадає на 29 листопада.
 
Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби
в Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *