Більше 2 млн грн надійшло до держбюджету за адмінпослуги, надані фахівцями Держгеокадастру у Кіровоградській області

 
Понад 22,2 тис. послуг фахівці землевпорядної служби Кіровоградщини надали на платній основі. За ці послуги нарахована плата у сумі 2,14 млн гривень. Кошти спрямували до загального фонду державного бюджету.
Найчастіше громадяни звертались щодо надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Державні кадастрові реєстратори опрацювали 21,6 тис. таких запитів, що становить 91% від загальної кількості наданих платних адмінпослуг.
Також на безоплатній основі громадянам було надано понад 335,5 тис. адміністративних послуг Держгеокадастру.
Найбільше запитів надійшло щодо виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру, яка була допущена органом, що здійснює його ведення (189 320) державної реєстрації земельної ділянки (36 165), видачі витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку на підтвердження державної реєстрації земельної ділянки (30 126). Надано 86 457 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.
Загалом працівники головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області надали населенню майже 358 тис. адміністративних послуг.
Довідково:
Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитися з адресами Центрів на офіційному сайті Держгеокадастру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *