У Долинському і Кропивницькому районах визначилися щодо формування громад

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося чергове засідання обласної робочої групи з підготовки проекту Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області.
Члени робочої групи розглянули та схвалили пропозиції робочих груп Долинського і Кропивницького районів щодо змін до Перспективного плану.
У Долинському районі за Перспективним планом було 2 ОТГ – Долинська та Боківська. На засіданні районної робочої групи, яке відбулося 3 вересня 2019 року, було вирішено об’єднатися у форматі “1 район – 1 громада”. У перспективі, за словами Сергія Коваленка, якщо рішенням уряду буде визнано спроможність Братолюбівської та Гурівської ОТГ, на території району буде створено ще 2 громади. Поки що пропонується внести до Перспективного плану об’єднання усіх населених пунктів у Долинську ОТГ.
Робоча група Кропивницького району на засіданні 2 вересня цього року вирішила залишити 5 ОТГ, але переформувати їхні території. Згідно із запропонованими змінами, до Соколівської ОТГ приєднується Івано-Благотатне. До Первозванівської – Бережинка, Покровське та Гаївка, які було передбачено у Аджамській ОТГ. Аджамська ОТГ у Перспективному плані залишається, але зменшуються її територія. Созонівська сільська рада виявила бажання увійти до міської територіальної громади Кропивницького.
Зазначені зміни підтримала обласна робоча група і запропонує їх на розгляд депутатів обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *