Понад 400 безробітних мешканців Новоукраїнщини працювали на тимчасових роботах

У Новоукраїнській районній державній адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Віктора Самойленко та голови районної ради  Валерія Савенка відбулася нарада з міським та сільськими головами району.

Серед низки важливих питань, що були розглянуті – питання організації проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру. Суть  та важливість організації таких робіт розкрила директор районної філії обласного центру зайнятості Тетяна Огородня.

Зазначила, що сьогодні організація громадських та інших робіт тимчасового характеру є одним із дієвих напрямів активної політики зайнятості населення, вони сприяють пом’якшенню соціальної напруги на ринку праці. Важливо також, що створюються, хоч і тимчасові, але робочі місця з офіційною зарплатою, забезпечується легалізація зайнятості та сплата відповідних податків.

Повідомила, що протягом поточного року районною філією до участі у громадських роботах та інших робіт тимчасового характеру залучено понад 400 безробітних. Сьогодні активно у питаннях організації громадських робіт співпрацюють з і Новоукраїнська ОТГ та Рівненська сільська рада, які постійно дбають про чистоту та благоустрій довірених їм території. Цьогоріч на проведення цих робіт з місцевих бюджетів було виділено 25,0 та 61,0 тис. грн відповідно. Ці громади є прикладом для інших населених пунктів району щодо плідної співпраці та залучення безробітних до зазначених робіт.

Т. Огородня зазначила, що фахівці районної філії сподіваються на подальшу взаємовигідну співпрацю з органами влади та місцевого самоврядування, роботодавцями у напрямку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру для зареєстрованих безробітних, адже їх мета завжди була і залишається благородною – щоб чистими і ошатними були населені пункти району, скрізь панували лад і порядок, а мешканці мали хоча й тимчасову, проте роботу.

Керівництвом району запропоновано головам виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад, об’єднаних територіальних громад, які щороку, відповідно до місцевих програм зайнятості населення, приймають рішення щодо організації громадських робіт, визначають види цих робіт, перелік роботодавців, за участю яких планується організація таких робіт, – передбачити у своїх бюджетах на 2019 рік відповідні кошти.

На завершення обговорення  питань порядку денного, представники органів місцевого самоврядування отримали ґрунтовні відповіді від фахівців на усі питання, які їх турбували.

 

Д. Рак, провідний фахівець з питань зайнятості Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *