Служба автомобільних доріг Кіровоградщини планує встановити автономне освітлення на дорогах

Безпека руху – головне завдання дорожників. Відсьогодні на Кіровоградщині, на замовлення Служби автомобільних доріг області, розпочали підготовку фундаменту під опори для встановлення автономного освітлення. На разі в роботі більше 60-ти об’єктів, у планах – ще три десятки.

За словами начальника САД Вадима Коюденко, першочергово освітлення встановлять на ділянках з найбільшим ризиком виникнення ДТП та на майданчиках габаритно-вагового контролю.

- Цілком логічно ми розпочали з нещодавно відремонтованої дороги державного значення М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине, де біля кожного пішохідного переходу будуть встановлені ліхтарі. Всі вони будуть живитися від сонячної енергії, що є економно та екологічно, - пояснює начальник Служби автодоріг. – Якщо ми освітлимо небезпечні зони, як для водіїв, так і для пішоходів, ми зменшимо ризик виникнення аварійно-транспортних пригод, що є головним завданням в нашій роботі.

Також він додає, що незабаром освітлення з’явиться і на трьох основних майданчиках для зважування, що працюють в області – при в’їзді до Кіровоградщини на дорозі Н-01 Київ-Знам’янка, поблизу селища Пантаївка на М-04 та біля села Степове на дорозі Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв.

Нагадаємо, роботи виконуються за рахунок коштів державного бюджету.

Прес-служба САД у Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *