До меню пришкільних таборів Кропивницького включені рецепти від переможця конкурсу «МайстерШеф» Євгена Клопотенка

Міська влада тримає на постійному контролі якість та умови харчування учнів, які відпочивають у літніх пришкільних таборах Кропивницького.

13 червня  заступник міського голови Наталія Дзюба разом із  провідним спеціалістом управління освіти міської ради Іриною Сидоренко та головою громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Леонідом Лузаном проінспектували організацію дозвілля дітей, у тому числі  якість обідів у таборах літнього відпочинку. Посадовці без попередження завітали до трьох навчальних закладів: НВО №18, №31 та №19.

- У всіх таборах є плани роботи, всі діти змістовно проводять свій час: екскурсії, походи у басейн, знайомство із роботою поліції, - зазначила Наталія Дзюба. - Але необхідно відзначити, що організація відпочинку дітей теж різна. В одній зі шкіл ми бачили, як діти переходять з гуртка у гурток, змінюють види діяльності, займаються улюбленими справами. Хочу відзначити організацію дозвілля малечі у школі № 31 — тут, дійсно, відпочинок організований таким чином, щоб кожна дитина могла знайти себе у масі заходів, які проводяться у закладі.

Оглянувши шкільні харчоблоки та ознайомившись із меню, Наталія Дзюба звернула увагу, що меню для всіх закладів освіти розроблене однаковим, але зауважила, що підходи до організації харчування дітей дуже різняться. Заступник очільника міста помітила, що в одній школі кухарі готують по-домашньому смачно, і діти їдять із задоволенням запропоновану їжу, а в іншій — малеча їсть через силу. Посадовець зауважила, що у випадку, коли більшість дітей відмовляється від їжі, керівництву закладу треба змінювати підхід до організації харчування дітей. З позитивного робоча група відзначила, що у меню усіх шкіл є свіжі фрукти та овочі, а це дуже важливо, оскільки зараз саме сезон, коли діти повинні вживати якомога більше вітамінів та набиратись сил до нового навчального року.

- Питання якісного харчування школярів перебуває на постійному контролі у керівників навчальних закладів, фахівців управління освіти, - повідомила Ірина Сидоренко. - Ми побачили, що продукти харчування у школи завозять якісні, але їх ще треба вміти смачно приготувати.

Фахівець розповіла, що на час роботи літніх таборів у меню включили експериментальні страви зі збірника рецептів шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Чахогбілі, курка в паприці, смажена картопля, тушкована курка з овочами школярам припали до душі. Ірина Сидоренко зазначила, що управління освіти планує у новому навчальному році включити дані страви до шкільного меню.

Підбиваючи підсумки інспектування, Леонід Лузан зауважив, що заклади освіти  обласного центру у багатьох випадках потребують капітальних ремонтів.

- Це дуже добре, що міська влада виділяє кошти на ремонти шкільних приміщень, - зауважив голова громадської ради. - Наприклад, у 2020 році у молодшій школі НВО №18 вже заплановано капітальний ремонт їдальні із заміною технологічного обладнання. Планомірно у школах проводиться заміна вікон, ремонтуються спортивні зали, харчоблоки. Робиться усе можливе, щоб наші діти отримували знання у комфортних умовах, щоб кожного ранку вони з гарним настроєм йшли до затишних та світлих класів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *