На Кіровоградщині планують створити сучасний культурно-мистецький комплекс

 “Ми ініціюємо створення культурно-мистецького центру в приміщенні колишнього управління Нацбанку України в області, яке є пам’яткою архітектури ХІХ століття. Це буде простір для творчих людей, де вони матимуть змогу демонструвати свої роботи і проводити різноманітні заходи”, - наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щопонеділковій нараді, повідомивши, що минулого тижня оглянув зазначене приміщення та обговорив з фахівцями галузі культури плани щодо його подальшого використання. Нині будівлі передано в користування департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації.
Керівник ОДА зауважив, що “Мистецький арсенал” в Києві є гарним прикладом сучасного культурно-мистецького комплексу. Відповідний осередок можна організувати і на Кіровоградщині. “Такий центр нині користується попитом в українців, адже це цікаво, модно і по-новому. Ми тут, на Кіровоградщині – в центрі України, також маємо змогу створити такий сучасний простір для мистецтва”, - підкреслив Сергій Кузьменко та доручив керівнику профільного департаменту відпрацювати з представниками творчих спілок формат майбутнього центру.
Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що таку ініціативу підтримають депутати різних рівнів та керівники органів місцевого самоврядування і для її втілення в життя буде виділено відповідне фінансування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *