В межах чотирьох областей обслуговування Одеської залізниці встановлять вартість проїзду за новими тарифами

Для приведення тарифів у поїздах приміського сполучення до єдиного рівня по регіональній філії «Одеська залізниця» найближчим часом буде підвищено вартість проїзду пасажирів.

Тарифи буде збільшено відповідно до існуючих у середньому на 15,2% по території виробничого підрозділу «Одеська об’єднана дирекція залізничних перевезень» у межах Херсонської області (починаючи з 7 червня 2019 року) та по територіях виробничих підрозділів «Шевченківська дирекція залізничних перевезень» та «Знам’янська дирекція залізничних перевезень» у межах Вінницької, Черкаської та Кіровоградської областей (з 11 червня 2019 року).

Після підвищення тарифів, вартість повного квитка у приміському сполученні на території залізничних перевезень встановлена від 11 грн. на перших 5 км до 50 грн. на 320 км залежно від дальності поїздки.

Проїзд для дітей віком від 6 до 14 років, як і раніше, становитиме 75% від вартості повного квитка. Студенти користуватимуться 50% пільгою згідно з чинним законодавством.

16 категорій громадян, відповідно до нормативно-правових актів України користуються правом безоплатного проїзду. Основними пільговиками залишаються пенсіонери, особи із інвалідністю, сироти, учасники бойових дій та ін.

Вартість проїзду пасажирів у приміському сполученні за новими тарифами погоджена з облдержадміністраціями Вінницької, Черкаської, Кіровоградської та Херсонської областей і визначається залежно від відстані згідно з Правилами перевезень пасажирів.

Нагадаємо, що з 1 червня підвищено вартість проїзду пасажирів у поїздах приміського сполучення по території Одеської об’єднаної дирекції залізничних перевезень на дільницях: Одеса – Вапнярка, Одеса – Балта, Одеса – Білгород-Дністровський, Одеса – Березівка, Подільськ – Любашівка, Рені – Етулія та ін.

Основними причинами перегляду тарифів є систематичне зростання цін на енергоносії, подорожчання матеріалів та низький рівень компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів у приміському сполученні.

Прес-центр регіональної філії “Одеська залізниця” АТ “Укрзалізниця”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *