Сергій Кузьменко: У нас є достатньо сил і засобів, щоб належно відреагувати на наслідки негоди у Бобринецькому районі

Зруйновані греблі, затоплені 300 присадибних ділянок, пошкоджені тисячі гектарів посівів – наслідки потужної грози, що пройшла цими вихідними територією Бобринецького району. Таку інформацію було озвучено на апаратній нараді в облдержадміністрації.
За інформацією заступника голови облдержадміністрації Сергія Осінського, 1 червня з 16.00 по 17.00 у районі пройшов потужний циклон з інтенсивними опадами та шквальним вітром. Найбільше постраждали Тарасівська, Кетрисанівська, Василівська, Веселівська, Чарівнинська сільські ради та частково Бобринецька міська рада. У результаті пошкоджено посіви на площі 2300 га. Також понівечена та знищена городина місцевих мешканців. У окремих домогосподарствах нанесено шкоду худобі. У Долинському, Бобринецькому та Устинівському районах потужні зливи зруйнували декілька гребель, що призвело пошкодження доріг.
Наразі фахівці департаменту агропромислового розвитку ОДА та місцева влада намагається зібрати повну інформацію щодо нанесеної негодою шкоди.
Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко доручив створити комісію з обласних та районних фахівців, ДСНС для визначення масштабів наслідків негоди для інфраструктури району.
«Наше завдання – допомогти постраждалим людям. У нас достатньо сил і засобів, щоб належно відреагувати на наслідки негоди», - підкреслив Сергій Кузьменко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *