З початку року до центрів зайнятості Кіровоградської області звернулося більше 100 внутрішньо-переміщених осіб

З початку року до центрів зайнятості Кіровоградської області звернулося більше 100 внутрішньо-переміщених осіб

Протягом січня - квітня 2019 року соціальними послугами державної служби зайнятості по Україні скористались майже 8,2 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Працевлаштовано 1,5 тисячі переселенців, більше 400 громадян брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру. Мали статус безробітного, станом на 01 травня 2019 року, 3011 внутрішньо переміщених осіб.

За інформацією Богдана Стояна, заступника директора обласного центру зайнятості, з 01.01.2019 по 30.04.2019 до центрів зайнятості Кіровоградської області звернулось 136 ВПО, статус зареєстрованого безробітного мав 91 громадянин, працевлаштовано 14 переселенців, 5 осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Станом на 01 травня 2019 року, соціальні послуги у базових центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості отримували 54 безробітних з числа ВПО.

Окрім безпосереднього вирішення питань зайнятості переселенців, центри зайнятості взаємодіють з неурядовими організаціями, які задіяні в процесах додержання соціальних прав ВПО. Так, між обласним центром зайнятості та громадською організацією «Десяте квітня» (реалізує міжнародний проект «Правова допомога ВПО та розширення прав і можливостей громад на півдні України та в місті Кропивницький») підписано меморандум про співпрацю. Одним із напрямків його реалізації є спільне проведення круглих столів, зустрічей з переселенцями, у ході яких громадяни мають можливість отримати консультації з різних правових питань.

«У травні-червні поточного року в приміщеннях Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості та 6 філій обласного центру зайнятості заплановано проведення правових зустрічей з переселенцями. Перша така зустріч відбудеться 15 травня (початок о 13:00) у Світловодській міськрайонній філії обласного центру зайнятості. На неї запрошуються як зареєстровані безробітні, так і інші переселенці, які мешкають у місті Світловодськ та Світловодському районі. З інформацією щодо місць проведення та дат подальших зустрічей є можливість ознайомитись на Інтернет-сторінці обласного центру зайнятості та нашій сторінці у соціальній мережі Facebook», –зазначив Богдан Стоян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *