Команда Молодіжного ІТ-фестивалю Vesnasoft 2019 зібрала 30 000 грн на спільнокошті

Команда Молодіжного ІТ-фестивалю Vesnasoft 2019 зібрала 30 000 грн на спільнокошті для проведення цьогорічному фесту. (Спільнокошт або фінансування від спільноти (англ. crowd funding) - це колективне зусилля людей, які об’єднують свої фінансові можливості для підтримки творчих та підприємницьких задумів інших людей).

Організатори щорічного фестивалю для молоді, яка цікавиться і розвивається у сфері програмування, дизайну, робототехніки - команда соціального проекту Школа програмування Ш++ (programming.kr.ua) подала проект фестивалю на платформу Biggggidea.com для того, щоб зібрати необхідні для організації заходу кошти.

Сума, яка необхідна була для того, щоб надрукувати афіші, футболки, придбати обід для учасників змагань, торт, купити подарунки, склала 30 000 грн.

Суму зібрали, команда продовжує підготовку до фестивалю.

Це вже друга успішна кампанія на спільнокошті для проекту Vesnasoft.

 

Дата проведення ― 18 травня 2019 року

Час проведення ― 10:00-17:00

Місце проведення ― провулок Василівський, 10 (3, 4, 5 поверх)

 

Vesnasoft ― щорічний ІТ-фестиваль для школярів і студентів з міста Кропивницький і Кіровоградської області (останні декілька років збирає молодь також з інших міст України: Київ, Одеса, Дніпро, Львівська область).

15 років тому фестиваль було започатковано у формі конкурсу для юних програмістів. 5 років тому вперше проведено у фестивальному форматі з виставкою ІТ-технологій, квестами для всіх гостей заходу, змаганнями та презентацією проектів.

 

Цього року фестиваль Vesnasoft включатиме у себе виставку ІТ-технологій від ІТ-компаній, дизайнерських студій, магазинів техніки, навчальних закладів міста; змагання з програмування, обмежене в часі.

 

Виставка ІТ-технологій.

Після реєстрації кожен учасник (ним може бути будь-хто незалежно від віку та  рівня знань у сфері ІТ) отримує карту з розміщенням всіх учасників виставки. Завдання ― пройти квест (завдання на швидкість) біля тих виставкових експонатів, які вказані на карті і отримати позначку на карті.

Після проходження всіх квестів ті учасники, які мають найбільшу кількість позначок, беруть участь у розіграші призів.

На виставці можна не брати участь у квестах, кожен гість фестивалю зможе проглянути експонати або спробувати пройти завдання без мети отримати позначку для того, щоб взяти участь у розіграші.

Зареєструватися на виставку можна у будь-який час, починаючи з 10:00 до завершення фестивалю.

 

ІТ-змагання.

Цього року змагання проходитимуть на мові програмування Javascript. Знання цієї мови є обов’язковим для учасників.

Реєстрація на змагання відкрита до 4 травня. Після закриття реєстрації кожен учасник отримає завдання, за результатами якого буде проведено відбір.

У день фестивалю, 18 травня, о 10:00 буде проведено формування команд учасників.

Змагання триватимуть до 16:00.

Після їх завершення відбудеться презентація роботи кожної команди і обрання переможців самими ж учасниками змагань.

 

Після нагородження переможців змагань і переможців розіграшу після пройдення квестів, всі гості будуть запрошені на святкове чаювання з тортом.

 

Фото і відео будуть залиті на гугл-диск, посилання надішлемо на мейл редакцій ЗМІ.

Також наступного дня після проведення фестивалю імена, прізвища учасників і  переможців, назви команд і які призи отримали будуть так само надіслані на мейли редакцій.

 

Контакти координаторів фестивалю:

Тетяна Гдешинська ― 068 996 28 76

Роман Шмельов ― 099 196 24 69

Катерина Бойко ― 099 314 90 08

 

Сайт фестивалю ― https://vesnasoft.org/

Сторінка у фб ― https://www.facebook.com/vesnasoft.org/

Подія у фб  ― https://www.facebook.com/events/348291809334463/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *