У Маловисківському районі відбулося командно-штабне навчання з цивільного захисту населення

У рамках Комплексної перевірки виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту та техногенної безпеки проведено відповідне відпрацювання в Маловисківському районі. Зокрема без попередження було оголошено ввідну про ДТП за участю легкового автомобіля та автоцистерни з аміаком в с. Лозуватка. В результаті аварії автоцистерна була розгерметизована та відбувся витік близько 200 літрів аміаку.

В межах компетенції фахівці Маловисківського районного управління Держпродспоживслужби області організували першочергові роботи в зоні хімічного забрудення: визначили зону можливого забруднення, необхідність евакуації населення за межі зони враження, надали рекомендації голові районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо заходів ліквідації надзвичайної ситуації та її наслідків.

Злагоджена робота показала, що фахівці готові вживати необхідні заходи реагування та ліквідації негативних наслідків у разі виникнення ситуацій надзвичайного характеру, що можуть нести загрозу техногенній та екологічній безпеці або населенню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *